Kreikan suosituimmat lomakohteet ovat lähinnä sen silmää hivelevän kauniit saaret ja Ateena. Niistä jokainen tarjoaa väsymättä hymyilevän auringon ja kirkkaansinisen meren lisäksi jotain ainutlaatuista.

Ateena – on Kreikan pääkaupunki ja suosittu kaupunkikohde. Ateena tarjoaa monipuolisesti historiallisia nähtävyyksiä ja museoita, jotka muistuttavat sen merkityksestä etenkin antiikin tärkeänä kaupunkivaltiona. Ostos- ja ruokailutarjonta on värikästä ja äärettömän runsasta, etenkin Ateenan keskustan alueella. Ateena on myös loistava tukikohta päiväretkien tekoon niin lähisaarille kuin Delfoin, Mykenen ja Epidauroksen raunioille.

Kos – on Kreikan Egeanmerellä sijaitsevan Dodekanesian saariryhmän kolmanneksi suurin jäsen. Saari tunnetaan etenkin uskomattomasta vehreydestään, lempeästä ilmastostaan, loistavista pyöräilymahdollisuuksistaan ja vilkkaasta iltaelämästään. Niiden lisäksi Hippokrateksen saarella riittää historiallisia nähtävyyksiä ja puuhaa koko perheelle. Myös Turkin Bodrum on vain lyhyen laivamatkan päässä.

Kreeta – on Kreikan suurin ja Euroopan eteläisin saari. Suomalaisten lempisaarella sinua odottavat niin huikeat minolaiskulttuurin rauniot, hedelmälliset laaksot ja korkeat vuoret rotkoineen kuin pehmeähiekkaiset rannat. Kreeta tunnetaan ihanteellisena perhekohteena, jossa tekemistäkin riittää uupumukseen asti. Tarjolla on niin merirosvoelämää, akvaario, vesipuistoja, patikointia rotkoissa ja hedelmälehdoissa kuin viininmaistelua.

Lefkas – on Jooniansaariin kuuluva vuoristoinen ja vehreä saari Kreikan länsiosassa. Lefkas tunnetaan etenkin Porto Katsiki ja Kathisma-rannoista, jotka lukeutuvat maailman kauneimpien joukkoon. Lefkas tarjoaa aitoa kreikkalaistunnelmaa vuoristokylissään ja romantiikkaa pienissä poukamissaan. Lefkas ei ole ihanteellisin kohde lapsiperheille tai liikuntarajoitteisille mäkisen maastonsa vuoksi, eikä monillekaan rannoille pääse suoraan autolla. Lefkas soveltuu etenkin tuulta vaativien vesilajien harrastukseen, ja upeat Rahin vesiputoukset puolestaan tarjoavat mielenrauhaa.

Rodos – on auringonjumalan ja ruusujen saari, jolla keskiajalla seikkailivat myös ritarit. Egeanmeren suurin saari on ollut suomalaisten suosikkikohteita jo vuosikymmeniä. Rodos tarjoaa jokaiselle jotakin, sillä se ylpeilee merkittävillä raunioilla, loisteliaalla vanhallakaupungilla, upeilla rannoilla, ainutlaatuisilla perhosilla ja vilkkaalla iltaelämällä. Rodos on erinomainen perhekohde, koska lapsia kiinnostavaa nähtävää ja puuhaa on runsaasti.

Samos – on Egeanmeren helmi, ja tunnettiin jo muinaisuudessa niin viineistään kuin kuuluisuuksistaan. Pythagoraan saari tarjoaa ihastuttavia vuoristomaisemia, puhtaita rantoja, alueelle ominaista ruokakulttuuria ja kreikkalaista sydämellisyyttä. Samos on kuuluisa nähtävyyksistään, joista eräät ovat todella ainutlaatuisia. Saarelta teet helposti päiväretkiä salaperäisille lähisaarille ja Turkin puolelle Kusadasiin ja Efesoksen muinaiskaupunkiin.

Santorini – on romanttisten ja huikeita maisemia arvostavien ykköskohde Kreikassa. Egeanmeren aalloissa lepäävä vulkaaninen Santorini ei sovellu pienille lapsille tai liikuntarajoitteisille. Muille se tarjoaa henkeäsalpaavan kauniit näkymät äkkijyrkiltä tulivuorenseinämiltä siniseen kalderansa laguuniin, tuulahduksen minolaista ylellisyyttä Akrotirin raunioilla ja uskomattomia kulinaarisia elämyksiä auringonlaskua ihaillen.


Kommentit

Kreikan matkakohteet — 2 kommenttia

  1. Kreikan suosituimmat lomakohteet ovat luonnollisesti aurinkoa ja hiekkarantoja pursuavia saaria,mutta maassa on lukemattomia muitakin kohteita,jotka tarjoavat ainutlaatuista antia. Esimerkiksi Ateenasta käsin kannattaa käydä ainakin yhden antiikin suurimmista ja edelleen toimivista teattereista omaavassa Epidayroksessa, mykeneläisen kulttuurin kehdossa Mykenessä, antiikin aikana maailman napana ja myyttisen oraakkelinkin kotipaikkana tunnetussa Delfoissa, sekä uskomattomia jyrkänteitä ja niiden päällä nököttäviä luostareita omaavassa Meteorassa.Kaikkiin niistä järjestetään päiväretkiä, joten yksi päivä kannattaa lomasta ”uhrata”.

  2. Onkohan ensi kesän kohdalta kohteita, joihin ei kenties tuon pakolaistilanteen vuoksi kannattaisi mennä, vai onko tilanne esimerkiksi Kosilla jo rauhoittunut? Niin olen ainakin ymmärtänyt tapahtuneen, ja nythän on EU ja Turkki pääseet sopimukseen sen osalta, että Turkki rajoittaisi salakuljettajien puuhia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>