Huomaa, että Ateenan julkisessa liikenteessä siirrytään keväällä 2017 käyttämään paperilipun sijaan muovista älysirullista lippua, jollainen on Lontoossa matkaaville jo ennestään tuttu (Oysterin nimellä).

Turistille järkevin vaihtoehto on satsata yhdistelmälippuun. Yhdistelmälippu sisältää pääsyn metroon, busseihin ja raitiovaunuihin. Hintaa lipulla on keväällä 2017 1,40 € ja sitä voi käyttää vapaasti 90 minuutin ajan lipun ensimmäisestä käyttökerrasta. Voit siis vaihtaa kulkuvälineitä ja linjoja tuona aikana niin paljon, kuin tarve vaatii. Yhdistelmälipun osto luonnistuu useilta pikkukioskeilta sekä metro- ja raitiovaunupysäkeiltä.  Lippuautomaatit toimivat aina myös englannin kielellä, joten turistin ei tarvitse huolehti kreikan kielen taidottomuudestaan. Muista ostaa aina lippusi etukäteen, sillä monista muista kaupungeista poiketen niitä ei tavallisesti myydä enää busseihin astuessa. Lippujen leimaaminen on tärkeää. Leimaamattomasta lipusta sakotetaan lipun 60 kertainen hinta.

Lastenlippu, maksaa puolet aikuisten lipusta ja alle 6-vuotiaat matkaavat ilmaiseksi.

”Seniorilippu” on käytännössä sama kuin yli 6-vuotiaiden maksama lastenlippu eli sen hinnaksi kertyy vain puolet aikuisten lipusta. Kyseisen lipun saat näyttämällä passin tai henkilöllisyyskortin.

Huom! Yhdistelmälippu ei pidä sisällään reittejä lentokentälle. Lentokentälle suunnatessa on aina ostettava erillinen, ainoastaan kyseistä reittiä varten tarkoitettu lippu. Ateenan julkiseen liikenteeseen voi hankkia myös vuorokausilippuja sekä seitsemän päivän lippuja.

TURISTIKORTIT LIIKKUMISEEN

Turistikortti – Turistikortti oikeuttaa yhteen edestaklaiseen matkaan lentokentän ja Ateenan keskustan välillä, joko metrolla tai bussilla, sekä rajattomaan liikkumiseen muilla joukkoliikennevälineillä. Turistilipun voimassaoloaika on 3 vuorokautta sen ensimmäisestä käytöstä laskien. Tällä hetkellä 3 päivän kortti maksaa 22 €. Turistilippu on ostettavissa lentoaseman bussi- ja metroaseman lisäksi Omonian, Syntagman, Thiseion, Monastirakin, Akropolin ja Piraeuksen metroasemilta.


Kommentit

Käytännön neuvoja liikkumiseen — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>