Jalkapallo Ateenassa

Kreikka on jalkapallohullu maa ja kannattajia siellä pidetään maailman parhaina. Ateena on kreikkalaisen jalkapallon keskipiste ja sieltä löytyy Kreikan parhaat jalkapallojoukkueet; AEK Athens, Panathinaikos ja Olympiakos. Tämä kolmikko on dominoinut Kreikan ykkösliigaa eli Souroti Super Liigaa ja niiden väliset ottelut vasta ovatkin kiinnostavaa katseltavaa. Kannattajat ovat hyvin intohimoisia ja lojaaleja joukkueilleen. Sen voi huomata kun astuu stadionin sisälle ja näkee joukkueiden ultrien kannattajapäädyt. Siellä näet tifoja, savupommeja, lippuja ja kuulet kovia kannustuslauluja. Kaikista odotetuin ottelu on on Panathinaikosin ja Olympiakosin välinen ottelu, jota kutsutaan ikuisten vastustajien derbyksi. Samanlainen derby esiintyy muissakin urheilulajeissa, kuten koripallossa, mutta jalkapalloderby on tunnetuin. Vaikka Olympiakos on tunnetuin joukkue ja he ovat voittaneet suurimman osan joukkueiden välisistä otteluista, joukkueilla ei ole suurta tasoeroa, joten peliä on kiinnostavaa seurata. Ottelua pääsee helposti katsomaan noin 15-20 euron hinnalla. Voit myös katsoa sitä suorana lukuisilta TV-kanavilta Kreikassa.

Näiden kolmen ateenalaisen joukkueen stadionit sijaitsevat mukavalla etäisyydellä ja niille pääsee helposti julkisilla. Panathinaikos ja AEK pelaavat Ateenan olympiastadionilla ja Olympiakos pelaa Karaiskakis stadionilla.

Ateena on kenelle tahansa jalkapallokannattajalle mahtava kokemus. Suosittelen kovasti sinne matkustamista. Pääset kokemaan huikean kannatuskulttuurin ja hienoja otteluja. Erityisesti derbyjä on kiinnostavaa seurata, mutta muutkin liigaottelut ovat hienoa katsottavaa.

Lähteet:

“Sports in Athens.” Athensinfoguide, www.athensinfoguide.com/sports.htm.

“Panathinaikos Fans.” Pinimg, i.pinimg.com/originals/c8/63/a2/c863a23d66203063ae8da62e8fa098fa.jpg.

“Seeing a Football (Soccer) Game in Athens? – Greece Forum.” TripAdvisor, TripAdvisor, www.tripadvisor.com/ShowTopic-g189398-i192-k912371-Seeing_a_football_soccer_game_in_Athens-Greece.html.

“Derby of the Eternal Enemies.” Wikipedia, Wikimedia Foundation, 20 Jan. 2018, en.wikipedia.org/wiki/Derby_of_the_eternal_enemies.

pougios. “Football Rivalries – Olympiakos-Panathinaikos (Part 1).” YouTube, YouTube, 22 Aug. 2010, www.youtube.com/watch?v=c-vHdM7jgmI&t=1s.

pougios. “Football Rivalries – Olympiakos-Panathinaikos (Part 2).” YouTube, YouTube, 22 Aug. 2010, www.youtube.com/watch?v=j1DZG5mRFyA.


Kommentit

Jalkapallo — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>