Ateena on monipuolinen shoppailukaupunki. Se tarjoaa laajan valikoiman vaateliikkeitä, tavarataloja ja toreja. Shoppailun kannalta ihanteellisia alueita ovat Monastiraki, Syntagma sekä Omonian ympäristö. Tuliaisten etsijän kannattaa suunnata katseensa myös turistivoittoiseen Plakaan. Ateenan hintataso on Suomeen verrattuna huomattavasti alhaisempi. Se tarjoaakin loistavan tarjonnan kotimaata pienemmällä budjetilla.

Ateenan erikoisuutena ovat sen lukuisat pikkuputiikit ja kauppahallit. Suurempia ostoskeskuksia kaupungissa on ainoastaan muutama. Parhaimmat ostoalueet keskittyvät Monastirakin ja Syntagman aukioiden tuntumaan. Etenkin Monastirakin alue on oiva paikka löytää vaatteita, kenkiä ja asusteita. Alueella on myös lukuisia pienempiä kauppoja, joista voi tehdä paikallisia löytöjä. Kauppahalleista kiinnostuneiden kannattaa suunnata Omonia- aukion läheisyyteen, joka tunnetaan varsin hyvänä ostosseutuna. Ateena on tunnettu myös monista vintagevaatteita myyvistä paikoistaan sekä muutamasta kirpputorista.

Ermou-katu – Ermou-katu tunnetaan yhtenä Ateenan suosituimmista ostopaikoista. Se hemmottelee etenkin laadukkaiden vaatteiden, asusteiden ja kenkien ystäviä. Monet suosituimmista brändeistä, kuten H&M, Zara, Bershka ja Sephora, sijaitsevat kyseisellä kadulla. Myös kreikkalainen Fokas-tavaratalo sijaitsee aivan kadun läheisyydessä. Fokas on erityinen ostopaikka, sille sen kaunis arkkitehtuuri muistuttaa enemmän museota, kuin kauppakeskusta. Fokas onkin kreikkalainen tavaratalo parhaimmillaan. Alue pitää sisällään myös Hondos Centerin, joka on etenkin naisväen mieleen ja jonka monikerrokseinen päämyymälä sijaitsee Omonia-aukion laidalla. Hondos on kaiken kosmetiikan mekka. Ermou-kadulta voit löytää myös lukuisia paikallisia, laadukasta tavaraa myyviä liikkeitä. Etenkin nahkakenkien tarjonta on varsin runsasta.

Athinas- katu – Athinas-katu sijaitsee aivan Ermou kadun läheisyydessä, yhdistäen sen Omonia-aukioon. Katu on tunnettu pelkistetymmästä vaatetarjonnastaan ja hinnat ovat huomattavasti huokeammat. Etenkin kadun farkku- ja t-paitatarjonta on varsin runsasta. Katu on myös hyvä paikka löytää jalkapallo- ja urheiluaiheisia pelipaitoja.

Aeolou ja Agios Markou kadut – Ermoun lisäksi myös Aeolou- ja Agios Markou-kadut lukeutuvat kaupungin keskeisimpiin ostopaikkoihin. Kyseiset kadut pursuavat loistavan valikoiman vaatteita, kenkiä ja kankaita. Alueella on myös lukuisia kahviloita, joissa istahtaa shoppailun ohessa. Agios Markou on tunnettu etenkin paikallisten naisten kauppapaikkana. Katu on kuin todellinen värikäs paratiisi täynnä paikallisia tekeleitä. Se onkin hyvä paikka ostaa kotiin viemiseksi jotakin aitoa kreikkalaista. Alue on etenkin naisten mieleen suuren laukku-, kenkä-, huivi- ja vaatetarjontansa vuoksi.

KAUPPOJEN AUKIOLOAJAT JA PÄIVÄT

Ateenan kaupat omaavat suomalaisittain hieman sekavalta tuntuvat aukioloajat. Tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin kaupat palvelevat kello 9-15 ja 17-21, muina päivinä ne ovat iltapäivän ja illan kiinni. Poikkeuksena ovat tavaratalot, joiden ovet ovat tavallisesti avoinna kello 9-21. Sunnuntaisin kaupat ovat kirpputoreja lukuunottamatta useimmilla alueilla kiinni, tosin lakia on höllennetty sen verran, että muutamina sunnuntaina saa pitää kauppansa avoinna, jos haluaa. Viikonloppuna voi olla hyvä suunnata kaupungin lukuisille toreille, ravintoloihin ja tavernoihin. Etenkin Monastirakin ja Plakan alueet ylpeilevät monilla lähes piilossa sijaitsevalla helmellä, ja osa kaupoista on avoinna sunnuntaisinkin. Kyseiset alueet tarjoavat myös runsain määrin paikallisia pienyrityksiä, jotka tarjoavat käsintehtyjä asusteita ja koruja. Ateenassa monet ostopaikat sijaitsevat nähtävyyksien lähellä. Näin ollen on helppoa yhdistää päiväohjelmaan molempia. Etenkin sunnuntai on hyvä päivä aistia paikallista tunnelmaa ja nähdä kaupunkia hieman eri valossa.


Kommentit

Shoppailu — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>