Ateenaan matkaavan kannattaa pakata kevyesti. Huolimatta siitä, kuka olet tai millainen elämäntapasi on, Ateenan matka ei vaadi suuria uhrauksia pakkauksen suhteen vaan voit kiivetä lentokoneeseen kevyen matkalaukun kanssa.

Maan taloustilanteen vuoksi myös pääkaupungin vaatehinnat ovat pysyneet varsin alhaisina. Voit siis helposti täydentää vaatevarastoasi itse kohteessa kotimaata alhaisemmilla hinnoilla ja uusia samalla vaatekaappisi sisällön. Kesäaikaan matkustaessa mukaan kannattaa ottaa housut, shortseja ja T-paitoja. Pyri valitsemaan kevyitä, ilmavia vaatteita, puuvilla on paras materiaali. Pidä myös mielessäsi, että liian kireät vaatteet ovat Ateenan kesässä melko hiostavia ja hikiläikät näkyvät niissä hetkessä. Naisten kannattaa pakata mukaan myös muutamia ilmavia hameita ja mekkoja. Älä myöskään unohda uimapukuasi, sillä Ateenan uimarannoille ei ole pitkä matka!

Valitse kenkäsi huolella, jotta ne kestävät koko matkan ajan. Suosi pitäviä, tasapohjaisia kenkiä kaupungin osittaisen mäkisyyden ja mukulakiviteiden vuoksi, ethän halua askeltesi lipsuvan esimerkiksi Akropoliksen vuosituhansien saatossa liukkaiksi kuluneilla kivityksillä. Pidä huolta, että jalkineet eivät hierrä, sillä todennäköisesti tulet kävelemään Ateenassa paljon.

Useimmat hotellit tarjoavat huoneidensa vakiovarusteena hiustenkuivaajan sekä pieniä shampoo- ja hoitoainepurkkeja. Kaikki kemikaalituotteet ja apteekkien itsehoitotuotteet löytyvät helpolla ja halvalla Ateenastakin, joten niitä ei tarvitse edes pakata, jos haluaa matkustaa kevyesti. Poikkeuksena voin kuitenkin neuvoa, että purkkiruokiin tottuneiden pikkulasten kanssa matkustettaessa ne ruokapurnukat kannattaa tuoda Suomesta, sillä Ateenassa ne ovat kiven alla ja huippukalliita.

Talviaikaan mukaan kannattaa pakata ainakin yksi paksu ja lämmin pusero. Myös kevyt talvitakki on syytä ottaa mukaan, sillä sää voi olla oikullinen. Mikäli aikeissasi on suunnata talviaikaan merelle tai vuoristoon, myös pakkaamista tulee ajatella tällöin tarkemmin. Meri- ja vuoristoympäristöt voivat vaatia paksumpaakin kampetta talvikuukausina. Kevät- ja syksy ovat lämpötiloiltaan varsin miellyttäviä, joten pakkaus ei tällöin poikkea paljon kesästä. Korkeintaan paksumpi pusero voi olla silloin tällöin paikallaan ja takkiakin tulet tarvitsemaan, ainakin iltaisin.


Kommentit

Mitä mukaan matkalle? — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>