Kaikkien suurkaupunkien tapaan Ateena on majoitusvaihtoehdoiltaan laaja. Kokemattoman matkaajan kannattaa kuitenkin käyttää aikaa oikean majoituksen löytämiseen. Kaupungissa on nimittäin useita alueita, joissa yön viettäminen voi koitua varsin ikäväksi kokemukseksi. Lisäksi kaupungin monet nopeasti rakennetut naapurustot voivat olla kulkemisen kannalta hankalia. Majoitusta varatessa onkin hyvä tehdä hieman taustatyötä majapaikan sijainnin suhteen. Suositeltavinta on esimerkiksi etsiä majapaikkaa Monastraki- ja Syntagma- metroasemien läheisyydestä. Kyseiset metroasemat ovat kaupungin keskeisimmät ja turistille ihanteelliset nimenomaan loistavien kulkuyhteyksiensä vuoksi. Lisäksi alueilta on jalkaisin lyhyt matka Ateenan suosituimmille nähtävyyksille.

Ateenaa voi luonnehtia ennen kaikkea vilkkaaksi kaupungiksi, jonka eri alueet voivat vaihdella paikoin rajustikin tunnelmaltaan. Turistille ihanteellista on kuitenkin aina yöpyä keskeisellä sijainnilla, hyvien kulkuyhteyksien varrella. Mitä kauemmaksi keskustasta mennään, sitä levottomammaksi tunnelma voi myös muuttua. Esimerkiksi lapsiperheiden kannattaa vältellä Omonian lisäksi Psirrin aluetta, sillä se on yksi kaupungin eloisimmista. Alue nimittäin pursuaa meteliä ja vilkasta yöelämää. Lisäksi sen kapeilla, sokkeloisilla kaduilla liikkuu jos jonkinlaista kulkijaa, kulkukoirat mukaan lukien. Näin ollen Psirrin alue soveltuu parhaiten nuorille tai muuten pienemmällä budjetilla reissaaville matkaajille, joita ei melu pelota.

Ateenassa on runsaasti hostelleja. Suurin osa paikoista on luotettavia, mutta pieni taustatyö ei silti niidenkään kohdalla ole pahitteeksi. Tarkista aina sijainti ennen majoituksen varaamista. Voit tarkistaa hostellin ympäristön ja tutustua siihen tarkemmin esimerkiksi Google Mapsin avulla. Muista aina lukea myös majoituspaikan arvostelut. Tämä on usein paras tapa saada realistisin kuva majoituspaikan kunnosta, sillä harva yöpyjä jättää kertomatta negatiivisista kokemuksistaan. Mainittakoon esimerkkinä, että Omonia-aukion läheisyydessä on runsaasti hostelleja ja muita majapaikkoja. Alue on suhteellisen huonosta maineestaan huolimatta etenkin reppureissaajien ja budjettimatkaajien suosiossa. Alueelta voi nimittäin irrota kahden hengen huoneita n. 30€/yö, ja Ateenan nähtävyydet ovat lähellä.

Kuten jo kerroin, Ateena on ikivanha kaupunki. Osa alueista on paikoin suoraan sanoen jokseenkin rappiolla. Kuten arvata saattaa, suurin osa halvemmista majoituksista keskittyy juuri näille huonokuntoisimmille alueille. Hostellimajoitus ei koskaan tarkoita luksusta, mutta pahimmilta lääviltä kannattaa kuitenkin yrittää välttyä. Ateenassa hostelliin aikovan kannattaa siis varautua varsin yksinkertaiseen majoittumiseen. Osa hostelleista ei omaa edes vastaanottoa. Lisäksi matkatavaroiden säilytys on usein maksullista, eikä petivaatteita ole välttämättä hostellin puolesta tarjolla, ainakaan ilmaiseksi.

Hotellien ja hostellien lisäksi suosittelen tutustumaan Ateenassa vuorokauttakin kohti vuokrattaviin, kalustettuihin asuntoihin. Niiden hinnat vaihtelevat valtavasti sijainnin, koon, varustetason ja ajankohdan mukaan, mutta mukavan ja oleskelusta miellyttävän tekevän asunnon voi saada varattua jo alle 40 €/yö. Etenkin lapsiperheille asunto on usein se paras valinta.
Ateenan hotelli-, hostelli- ja asuntotarjouksia voi tarkkailla mm. seuraavista osoitteista:

http://www.booking.com/

http://hostels.com/

http://www.momondo.fi/

http://www.napsu.fi/

http://www.finnish.hostelworld.com/

https://www.trivago.fi/

Kommentit

Majoitus — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>