Vaikka Ateena on suurkaupunki, se mahdollistaa myös rantalomailun. Sinun ei suinkaan tarvitse ottaa laivaa päästäksesi uimaan Egeanmeressä, vaan Ateenan rannat alkavat Apollo-rannikkona tunnetulta alueelta. Muiden suurkaupungin tapaan parhaimmat rannat löytyvät kuitenkin hieman kauempaa. On hyvä muistaa, etteivät kaikki Ateenan rannoista suinkaan ole paratiiseja, mutta useimmat niistä ovat nykyään suhteellisen hyvin hoidettuja  ja siistejä, sekä uimiseen turvallisia. Ne ovat kaupunkilaisille tärkeitä kohteita kesähelteillä, jolloin iltapäivisin saavutaan vilvoittelemaan. Mitä kauemmaksi keskustasta mennään, sitä paremmaksi myös rantojen siisteys ja viihtyvyys kasvaa. Ateena omaa kuitenkin muutamia todellisia rantahelmiä, vaikka parhaille kaistaleille pääsystä joutuu maksamaan.

Alimos – Alimoksen ranta sijaitsee ainoastaan 10 kilometriä kaupungin keskustasta. Rannalle on hyvät kulkuyhteydet esimerkiksi bussilinjoilla 141 ja 103. Alimos on rantana varsin suosittu keskeisen sijaintinsa takia. Etenkin lämpöisinä päivinä ranta on tupaten täynnä ihmisiä. Keskeinen sijainti on tuonut mukanaan myös runsaasti muita palveluja. Rannan läheisyydessä on esimerkiksi monia ravintoloita ja kahviloita sekä kioskeja. Alimos on etenkin lapsiperheisen suosikki. Perheen pienimmille rannalta löytyy myös vesiliukumäki ja leikkipuisto.

Voula – Voulan ranta sijaitsee noin 18 kilometriä keskustasta. Alue on tunnettu lukuisista hotelleistaan, mukavuuksista ja kiitettävistä palveluistaan. Raitiovaunu kulkee avain rannan vierestä, joten saavutettavuus keskustasta käsin on helppoa. Myös bussit A2 ja E33 operoivat reittiä rannan ja keskustan välillä.

Glyfada – Glyfadan ranta sijaitsee noin 15 kilometriä kaupungin keskustasta. Ranta on etenkin paikallisten suosiossa, mikä aiheuttaa viikonloppuisin ja loma-aikoihin ruuhkaa. Glyfada on ihanteellisella paikalla, raitiovaunuyhteyksien päässä. Myös bussilla A2 pääset rannalle. Rannan läheisyydessä on lukuisia hyviä ravintoloita ja kahviloita, samoin kuin kauppoja.

Vouliagmeni – Vouliagmeni sijaitsee hieman kauempana Ateenan keskustasta. Matkaa rannalle on reilu 20 kilometriä. Kulkuyhteydet keskustasta ovat kuitenkin varsin hyvät. Matka taittuu esimerkiksi busseilla E22 ja A2. Vouliagmenin ranta-alue tarjoaa kaikki tarpeelliset mukavuudet onnistuneeseen rantapäivään; alueelta löytyy niin pukukoppeja, ravintola, kuin vesiliukumäki ja leikkialue.

Agia Marina – Agia Marina sijaitsee esitellyistä rannoista kauimpana. Matkaa keskustasta kertyy noin 35 kilometriä. Keskustasta rannan läheisyyteen operoivat KTEL- bussit, jotka kuljettavat Suonioon saakka. Busseja kulkee 30 minuutin välein Pedion Areokselta. Agia Marinassa sijaitsee muutama pienempi ranta, joiden läheisyydessä on useita nälkäiselle meripedolle sopivia kalatavernoita.


Kommentit

Rannat — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>