Kilpikonnasaaren kuvankauniita hiekkarantoja

Joonianmeren upeimmat hiekkarannat kutsuvat maalauksellisen kauniille Zakinthokselle, jonka itä-Valittavanasi on kaki pitkien hiekkarantojen reunustamaa hotellialuetta. Voit majoittua oliivilehtojen ympäröimään, rannalla sijaitsevaan Tsiliviin tai rauhalliseen Kalamakiin, jonka edustalla levittäytyy kilometreittäin loivasti syvenevää hiekkarantaa. Molemmista on hyvät yhteydet saaren pieneen, viehättävään pääkaupunkiin Zanteen, jonka kujat ja kahviloiden reunustamat aukiot henkivät italialaista tunnelmaa.

Vesiurheilun ystävät suuntaavat itäkärjen Vassilikoksen hienoille rannoille. Zakin-thoksen symboli on harvinainen valekarettikilpikonna, joka pesii kesäisin saaren etelärannalla. Vanha haaksirikkoutunut laivanhylky dramaattisten kallioiden suojaamalla Agios Georgioksen lahden valkohiekkaisella rannalla on Kreikan saariston lumoavimpia näkyjä.


Rannat

Saarella on useita hiekkarantoja. Tsilivin hiekkaranta on kahden kilometrin pituinen, ja Kalamaki sijaitsee 9 kilometriä pitkän, loivasti syvenevän hiekkarannan äärellä. Molemmilla rannoilla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja ja niillä on suihkuja ja snackbaareja. Osa lähistön rannoista on rauhoitettu merikilpikonnien pesinnän vuoksi.

Harrastukset

Zakinthoksen kirkkaat vedet soveltuvat hyvin sukellukseen ja snorklaukseen. Rannoilla voi harrastaa nousuvarjolitoa, hiihtää vesisuksilla sekä ajella polku- ja banaaniveneellä. Saarella voi harrastaa myös mm. patikointia, pyöräilyä, ratsastusta, tennistä, jalkapalloa ja purjehdusta.

Ravintolat ja ruokailu

Kaikilla hotellialueilla on runsaasti ruokapaikkoja. Valinnanvaraa on hampurilaispaikoista kreikkalaisiin tavernoihin ja kansainvälisiin, mm. italialaisiin ja aasialaisiin ravintoloihin. Läheisessä Zante kaupungissa on saaren tasokkaimmat ravintolat.

Iltahuvit

Tsilivissä ja Kalamakissa on lukuisia baareja, ravintoloita ja varhaiseen aamuun avoinna olevia klubeja. Lähellä Kalamakia sijaitseva Laganasin loma-alue on saaren iltaelämän vauhdikas keskus.

Ostokset

Molemmilla hotellialueilla on pikkuliikkeitä ja marketteja. Parhaat ostosmahdollisuudet ovat Zanten kaupungissa. Suosittuja tuliaisostoksia ovat oliiviöljy, oliivipohjaiset tuotteet ja kilpikonnien suojeluun liittyvät ja sitä tukevat tuotteet.

Liikkuminen

Saarella on toimiva bussiverkosto. Myös taksin saa helposti. Saarelta on päivittäinen laivayhteys esim. Peloponnesokselle ja naapurisaarelle Kefaloniaan. Ateenaan, Prevezaan sekä Korfulle on myös lentoyhteys.


Kommentit

Zakinthos — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>