Yleistä

Kreikka on erinomainen matkakohde lapsiperheille. Maa tarjoaa upeita rantoja, kauniita saaria, mielenkiintoista kulttuuria sekä paljon aktiviteetteja, jotka sopivat erityisesti lapsille. Kreikan leuto ilmasto takaa lämpimät ja aurinkoiset kesät, jotka antavat lapsille mahdollisuuden nauttia ulkoaktiviteeteista. Kreikan ruoka on myös lapsiystävällistä, ja monet ravintolat tarjoavat lapsille omat ruokalistansa. Kreikassa on myös useita teemapuistoja ja vesipuistoja, joissa lapset voivat viettää hauskoja päiviä.

Matkan suunnittelu

Lapsiperheen matka Kreikkaan kannattaa suunnitella huolellisesti. Kannattaa ottaa huomioon lennon pituus ja aikaero, ja valita matkustuspäivät siten, että lapset ehtivät levätä hyvin ennen matkaa. Lapsille tehtävien aktiviteettien suunnittelu etukäteen auttaa pitämään heidät viihdytettyinä matkan aikana. Kreikan saarille matkustettaessa kannattaa myös varata riittävästi aikaa saarihyppelyyn, sillä saaret tarjoavat mielenkiintoisia kokemuksia koko perheelle.

Mitä mukaan?

Matkustettaessa lasten kanssa Kreikkaan kannattaa pakata mukaan muutamia olennaisia tavaroita. Aurinkovoide ja hattu suojaavat lasta auringonpolttamiselta, kun taas uimapuvut ja pyyhkeet ovat tarpeen rannalla ja hotellin uima-altaalla. Hyttyskarkote on hyvä ottaa mukaan, sillä etenkin saarilla voi olla hyttysiä. Lääkkeet ja ensiapuvälineet kannattaa myös pakata mukaan, jos lapset sairastuvat matkan aikana. Lisäksi kannattaa varata mukaan mukavat vaatteet ja kengät päiväretkiä varten, sekä ehkä jokin tuttu lelu tai peli lapselle matkan ajaksi.

Hotellin valinta

Kreikasta löytyy lukuisia hotelleja, jotka ovat erityisen lapsiystävällisiä. Monet hotellit tarjoavat lastenklubeja, leikkipaikkoja ja allasalueita, joissa lapset voivat viettää aikaa ja tutustua uusiin ystäviin. Allasalueilla on usein myös erillisiä matalia osia pienemmille lapsille. Hotelleissa on yleensä myös lastenruokalistat ja perhehuoneita, joissa on enemmän tilaa perheelle. Kannattaa tutkia eri hotellivaihtoehtoja ja varata majoitus hyvissä ajoin ennen matkaa, jotta saa parhaan mahdollisen valinnan lapsiperheelle sopivasta hotellista.

Liikkuminen lasten kanssa

Kreikka on mainio lomakohde myös perheille, ja maassa on hyvät mahdollisuudet liikkua lasten kanssa. Kreikan saaret tarjoavat upeat mahdollisuudet rantalomailuun ja vesileikkeihin. Monet saaret ovat myös suhteellisen pieniä, joten liikkuminen kävellen tai pyörällä on helppoa ja turvallista.

Kreikan suuremmissa kaupungeissa on hyvin julkista liikennettä, ja esimerkiksi Ateenassa on helppo liikkua metrolla tai bussilla. Museot ja arkeologiset kohteet usein tarjoavat alennetun pääsylipun lapsille, ja monilla paikkakunnilla on myös lapsille suunnattuja aktiviteetteja ja nähtävyyksiä, kuten eläintarhoja tai teemapuistoja.

Kreikan kauniit maisemat innostavat myös lapsia liikkumaan luonnossa. Maassa on useita luonnonpuistoja, joissa voi patikoida ja tutustua paikalliseen kasvistoon ja eläimistöön. Erityisesti Kreikan vuoristoinen osa on suosittu retkeilykohde, ja siellä voi harrastaa muun muassa vaellusta tai maastopyöräilyä.

Ruoka ja juoma

Kreikkalainen keittiö on maailmankuulu, ja se tarjoaa myös vaihtoehtoja perheen pienimmille. Perinteiseen kreikkalaiseen ruokavalioon kuuluu paljon tuoreita vihanneksia, oliiveja, juustoja, jogurttia ja oliiviöljyä. Tavernat ja ravintolat tarjoavat yleensä myös lasten annoksia tai lasten menuja, joissa on valittavana muun muassa pastaa, perunaa tai kananuggetteja.

Kreikkalaisissa ravintoloissa on yleensä myös tarjolla salaattipöytä, josta voi valita omat suosikit lautaselle. Tämä on mainio tapa saada myös lapset tutustumaan uusiin makuvaisteluihin. Kreikkalainen ruoka on tunnetusti terveellistä ja ravitsevaa, joten lasten ruokailu onnistuu helposti myös lomamatkalla.

Ravintolat

Kreikassa on ravintoloita joka makuun ja budjettiin sopivasti. Suuremmilla lomasaarilla ja kaupungeissa on monipuolisia ravintolatarjontoja, jotka tarjoavat perinteistä kreikkalaista ruokaa, mutta myös kansainvälistä ruokaa lapsille, kuten pizzaa tai hampurilaisia. Kreikkalaiseen ruokakulttuuriin kuuluu usein pitkät ateriat ja ruokailu yhdessä perheen kanssa, mikä luo mukavan ja rentouttavan ilmapiirin myös lapsille.

Monet ravintolat tarjoavat myös lasten leikkipaikkoja tai aktiviteetteja, joten ruokailu sujuu helposti ja vaivattomasti. Lomakohteiden suosituilla turistialueilla on myös usein lapsiystävällisiä ravintoloita, joissa on lasten leikkipaikka tai ruokailutila, jossa lapset voivat leikkiä ruokailun lomassa.
Rannalle
Kreikan upeiden ja monipuolisten rantojen ansiosta lapset voivat nauttia rantaelämästä täysillä. Kreikan rannat tarjoavat usein hienoa hiekkaa, turkoosia vettä ja loistavia vesileikkejä. Suositeltavia rantakohteita lapsiperheille ovat esimerkiksi Kassandra niemimaa Halkidikissa, Rodoksen Faliraki ja Lefkaksen Nidri. Näissä kohteissa on matalia ja hiekkapohjaisia rantoja, jotka sopivat erityisesti pienille lapsille. Rannalta löytyy yleensä myös ravintoloita ja kahviloita, joten perhe voi huoletta viettää koko päivän rannalla.

Nähtävyydet lapsille
Kreikassa on paljon nähtävyyksiä, jotka tarjoavat hauskaa ja opettavaista tekemistä lapsille. Monet Kreikan arkeologiset kohteet, kuten Akropolis Ateenassa tai Knossoksen palatsi Kreetalla, ovat mielenkiintoisia myös lapsille. Lapset voivat tutustua antiikin Kreikan historiaan ja ihmetellä muinaisten sivilisaatioiden jäänteitä. Lisäksi Kreikassa on erilaisia teemapuistoja ja eläintarhoja, jotka tarjoavat viihdykettä koko perheelle. Esimerkiksi Attican eläintarha Ateenassa ja Aquatica Water Park Rhodoksella ovat suosittuja kohteita lapsiperheille.

Aktiviteetit lapsille
Kreikan monipuoliset aktiviteetit tarjoavat lapsille mahdollisuuden kokea jännittäviä seikkailuja ja oppia uusia taitoja. Saarilla kuten Kreetalla ja Rodoksella lapsiperheet voivat nauttia erilaisista vesiliikuntalajeista, kuten snorklauksesta, vesihiihdosta ja purjelautailusta. Maan sisäosissa lapsia voi puolestaan ilahduttaa retki luonnonpuistoihin ja kiipeilyseikkailuihin. Esimerkiksi Mount Olympus -vuoren läheisyydessä sijaitseva Zilinia Adventure Park tarjoaa erilaisia kiipeilyratoja ja seikkailureittejä koko perheelle. Lisäksi Kreikassa järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia, konsertteja ja teatteriesityksiä, joissa lapset voivat osallistua ja nauttia taiteesta ja musiikista.

Kreikka tarjoaa siis lukemattomia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä lapsille. Rannat, nähtävyydet ja aktiviteetit tarjoavat lapsille unohtumattomia kokemuksia ja mahdollisuuksia oppia uutta. Kreikan perheloma on täynnä aurinkoa, seikkailua ja kulttuuria, ja sitä lapsetkin muistavat vielä pitkään.


Kommentit

Lasten kanssa — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>