Kreikassa vallitsee välimerellinen ilmasto. Kesäisin lämpötilat voivat nousta usein jopa tukahduttaviksi ja sateiden mahdollisuus pysyy kyseiseen vuodenaikaan alhaisena. Lämpömittari kohoaa kesäisin lähes poikkeuksetta yli 30 asteen, joten nestytys ja oikea pukeutuminen on tärkeää. Kesä on vilkkainta sesonkiaikaa ja tällöin matkustus Ateenaan on kalleimmillaan. Etenkin eteläeurooppalaisten lomaillessa heinä- ja elokuussa, sekä Ateena että Kreikan muut osat ovat pullollaan turisteja. Myös paikalliset katoavat katukuvasta elokuun alkupuoliskolla, jolloin suurin osa ateenalaisista haluaa vilvoittelemaan lomansa ajaksi maan lukuisille saarille.

Mikäli arvelet helteiden oleva itsellesi liikaa, kannattaa kaupunkiin suunnata keväällä tai syksyllä. Kevät ja syksy ovat monien mielestä parasta aikaa matkustaa Etelä-Euroopan maihin. Lämpötilat, merivesi mukaan lukien, ovat syksyllä edelleen lämpöisiä ja etenkin Suomeen verrattuna varsin kesäisiä. Keväisin ja syksyisin myös suurimmilta turistimassoilta pääsee välttymään. Kevät on luonnonystäville paras matkustusaika Ateenaan, ja silloin myös kannattaa tehdä vaellusretkiä kaupungin ulkopuolelle.

Talvisin Ateenan lämpötilat putoavat päiväsaikaan noin 10 asteeseen. Tällöin kaupunki saa myös suurimman osan vuoden sateistaan. Varsinainen talvikausi kestää joulukuusta helmikuuhun, mutta ajoittain myös maaliskuussa voi olla vielä viileää. Joskus kunnon talvea ei välttämättä edes tule ja lämpötilat pysyttelevät mukavina läpi vuoden. Ateenan talvi ei kuitenkaan tarkoita lumihankia ja pakkasia kotimaan tapaan. Usein muutamina päivinä voidaan päästä jopa t-paitakeleihin ja toisaalta parina päivänä saattaa sataa lunta. Talviaikaan matkustamista ei siis kannata välttää kylmyyden pelossa. On kuitenkin hyvä varautua sään vaihtelevuuteen ja pakata matkaan erilaisia vaatetusvaihtoehtoja, toppatakki mukaan lukien.


Kommentit

Sää ja ilmasto — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>