Saroniset saaret – Saroniset saaret sijaitsevat Ateenan lounaispuolella. Saaristo on varsin suosittu päiväretkikohde Ateenaan matkaavien keskuudessa. Pireuksen satamasta lähtee päivittäin useita lauttoja, jotka kuljettavat matkustajia Ateenan ja saariston väliä. Vaikka Saroniset saaret ovat saavuttaneet melkoisen suosion, ne ovat silti pystyneet säilyttämään kreikkalaisen tunnelmansa. Turistimassoilta ei saarilla kuitenkaan voi välttyä. Paikka on kuitenkin myös laajalti paikallisten suosiossa. Koska saaret sijaitsevat aivan Ateenan lähettyvillä, ne tarjoavat loistavan mahdollisuuden kiireellisemmälle matkaajalle.

Aeginan saari – Aeginan saari sijaitsee noin tunnin lauttamatkan päässä Ateenasta. Lautat saapuvat saaren pääkaupunkiin Aegina Cityyn. Aeginan saari on varsin suosittu matkakohde niin turistien kuin paikallistenkin keskuudessa. Saari pitää sisällään lukuisia vaikuttavia rakennuksia. Pääkaupunki Aegina City ei ole kooltaan valtava, joten se soveltuu hyvin rauhalliseksi päiväretkikohteeksi jalkaisin. Lyhyen kävelymatkan päässä satamasta sijaitsee arkeologinen tutkimuskohde Kolona. Kolona pitää sisällään myös Apollonin temppelin.

Hydran saari – Hydran saari sijaitsee noin kolmen tunnin lauttamatkan päässä Ateenasta. Saari on varsin luontoystävällinen ja raikas. Siellä ei seikkaile juuri lainkaan moottorikulkuneuvoja, joten ilma saarella on saasteetonta. Ateenaan verrattuna saari tarjoaa myös meluttoman paon suurkaupungin sykkeestä. Ainoastaan satamassa on vilkkaampaa, sillä monet veneet poikkeavat päivän aikana siellä. Satamasta lähtee myös hyvin taksiveneitä päivän mittaan. Hydra saari on saavutettavissa joko katamaraanilla tai autolautalla.

Delphoi – Noin kahden tunnin ajomatkan päässä Ateenasta sijaitsee antiikin Kreikan pyhimpiin kohteisiin lukeutuva Delphoi. Se tunnetaan laajasta arkeologisesta raunioalueestaan, jolla seisoo edelleen sinne eri kaupunkien rakentamia pyhättöjä ja niiden raunioita, muinainen teatteri ja urheilustadioni. Yksi Delphoin kuuluisimmista ja valokuvatuimmist aarteista on Apollonin temppeli, joka sijaitsee varsinaisesta pyhättöalueesta erillään. Delphoin museo on vaikuttava ja siellä komeilevat moent tunnetut veistokset ja alueen kaivauksissa löytyneet esineet, kuten pronssinen Iniohos, siivelliset sfinksit ja maailman napana pidetty kaiverreltu kivi. Delphoin oraakkelin luokse taivallettiin antiikin aikaan ulkomailta saakka neuvoja kysymään.

Epidauros – Samoin kahden tunnin ajomatkan päässä on legendaarinen Epidauros, joka niitti mainetta jo antiikin vuosina ja omaa mykeneläisen kulttuurin raunioita, sekä mahtavan teatterin, joka on se tavallisin retkikohde. Äärimmäisen hyvin säilyneellä teatterilla on ikää yli 2 30 vuotta ja se on yksi aikakautensa suurimmista ja parhaiten säilyneistä teattereista. Vuorenrinteeseen rakennetun teatterin halkaisija on lähes 130 metriä, akustiikka kerrassaan uskomaton ja katsojia sille mahtuu noin 14 000! Se ei suinkaan seiso toimettomana ja hylättynä vaan kesäaikaan teatteri isännöi mitä erilaisimpia tapahtumia, joita saavutaan katsomaan kaikilta maailmankolkilta. Teatterin läheisyydessä sijaitsee Asklepioksen pyhäkkö, joka on omistettu lääkintätaidon ja parantamisen jumalalle. Epidaurokseen pääsee Ateenasta vuokra-auton lisäksi kätevästi useammallakin päivittäisellä bussivuorolla.


Kommentit

Ateenan lähettyvillä — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>