Kauniit hiekkarannat

Platanias sijaitsee Kreetan länsirannikolla ja tarjoaa matkailijoille upeita hiekkarantoja, joilla rentoutua ja nauttia auringonpaisteesta. Platanias Beach on suosittu rantakohde, jossa on pehmeä hiekka ja kristallinkirkas vesi. Rannalla on myös palveluja, kuten aurinkotuoleja ja -varjoja vuokrattavaksi, sekä ravintoloita ja baareja. Lisäksi Platanias Beachilla järjestetään erilaisia vesiurheilulajeja, kuten purjelautailua ja vesihiihtoa, joten aktiivisempien matkailijoiden ei tarvitse tyytyä pelkkään aurinkoa ottamiseen.

Perinteiset tavernat

Platanias on tunnettu myös perinteisistä kreikkalaisista ravintoloistaan eli tavernoista, joissa voi maistella paikallisia herkkuja ja nauttia aidosta kreikkalaisesta ruoasta. Tavernoista löytyy tarjontaa jokaiseen makuun, oli sitten kyseessä tuoreet merenelävät, grilliruoat tai kasvisruoat. Tavernoissa on rento ja kodikas tunnelma, joten ne sopivat mainiosti niin romanttiseen illalliseen kuin rennompaankin ruokailuhetkeen perheen tai ystävien kanssa. Monissa tavernoissa on myös mahdollisuus maistaa paikallisia viinejä ja muita juomia, joten ruokailuhetkestä voi tehdä kokonaisvaltaisen makuelämyksen.

Aktiviteetit merellä

Meriaktiviteetit ovat suosittuja Plataniasissa, ja monet matkailijat haluavat kokeilla erilaisia vesiurheilulajeja lomansa aikana. Rannalta löytyy useita yrityksiä, jotka tarjoavat esimerkiksi veneretkiä, sukelluskursseja, kalastusretkiä ja vesihiihtoa. Mereltä käsin voi ihailla upeita maisemia ja tutustua lähialueisiin esimerkiksi veneretkien avulla. Sukelluskurssilla pääsee tutustumaan Kreetan upeaan vedenalaiseen maailmaan ja kalastusretkellä voi kokea aitoa kalastustunnelmaa. Vesihiihto puolestaan tarjoaa vauhdikasta ja hauskaa tekemistä koko perheelle. Meriaktiviteetit antavat mahdollisuuden kokea Kreetan kauneutta ja luontoa eri näkökulmasta ja tekevät lomasta unohtumattoman.

Viehättävä vanha kaupunki

Platanias on viehättävä ja perinteikäs kylä Kreikan suurimmalla saarella, Kreetalla. Kylä sijaitsee aivan Rethymnon ja Chania kaupunkien välissä, mikä tekee siitä ihanteellisen kohteen niin rauhallista lomaa kaipaaville kuin aktiivisempaa lomaa arvostaville matkailijoille. Platanias tarjoaa vierailleen kauniita hiekkarantoja, monipuolisia ravintoloita ja kävelykatuja, joilla voi tutustua paikalliseen kulttuuriin ja tunnelmaan. Vanhassa kaupungissa voit ihailla perinteisiä kreikkalaisia taloja ja kapeita kujia, joista löytyy mielenkiintoisia putiikkeja ja kahviloita.

Platanias on tunnettu myös kirkkaasta turkoosista merestä, joka houkuttelee matkailijoita uimaan ja rentoutumaan rannalla. Voit vuokrata aurinkotuolin ja nauttia auringon lämmöstä tai osallistua erilaisiin vesiurheilulajeihin, kuten snorklaukseen tai vesihiihtoon. Rantaelämän lisäksi Platanias tarjoaa mahdollisuuksia retkeilyyn ja luontomatkailuun lähellä sijaitsevissa vuoristoisissa maisemissa.

Yöelämä ja baarit

Platanias herää eloon iltaisin, kun alueen lukuisat baarit, tavernat ja yökerhot avaavat ovensa. Voit nauttia kreikkalaisesta ruoasta ja juomista perinteisissä ravintoloissa tai kokeilla modernimpia cocktailbaareja ja diskoja. Alueella järjestetään myös erilaisia teemailtoja ja live-musiikkiesityksiä, jotka tarjoavat viihdettä ja vaihtelua loman aikana.

Yöelämää rakastavat matkailijat voivat suunnata Platanias Beach -ranta-alueelle, jossa baarit ja klubit pitävät huolen siitä, että bileet jatkuvat aamuun asti. Rantakadulla voit nauttia juomista auringonlaskun aikaan ja tanssia hiekalla tähtitaivaan alla. Platanias tarjoaa unohtumattomia hetkiä niin ystävien kesken kuin romanttisissa tunnelmissa kahdenkesken.

Lähellä olevat nähtävyydet

Platanias sijaitsee strategisesti lähellä monia Kreetan suosituimpia nähtävyyksiä, kuten Balosin laguunia, Elafonisin rantoja ja Samarian rotkoa. Voit tehdä päiväretkiä näihin upeisiin kohteisiin ja tutustua Kreetan monimuotoiseen luontoon ja historiaan. Balosin laguuni on tunnettu turkoosista vedestään ja valkoisista hiekkarannoistaan, kun taas Elafonissi on kuin trooppinen paratiisi Kreetan saarella.

Samarian rotko tarjoaa mahdollisuuden patikoida läpi Kreikan pisin rotko ja ihastella upeita vuoristonäkymiä. Voit myös tutustua perinteisiin kyliin ja luostareihin ympäri Platanias kaupunkia, jotta saat paremman käsityksen paikallisesta kulttuurista ja elämäntyylistä. Kreetan lomakohteena Platanias tarjoaa siis paljon tekemistä ja nähtävää kaikenikäisille matkailijoille.

Shoppailumahdollisuudet

Platanias on suosittu lomakohde Kreikassa, ja alueelta löytyy runsaasti shoppailumahdollisuuksia. Kävelykadut ja pienet putiikit tarjoavat matkailijoille mahdollisuuden ostaa paikallisia tuotteita, kuten oliiviöljyä, hunajaa, keramiikkaa ja koruja. Lisäksi Plataniasssa on useita vaate- ja kenkäkauppoja, joista voi tehdä löytöjä. Alueella järjestetään myös viikoittaisia markkinoita, joilta voi ostaa tuoreita hedelmiä, vihanneksia ja muita paikallisia herkkuja.

Laadukkaat hotellit

Platanias tarjoaa monipuolisen valikoiman laadukkaita hotelleja ja lomakeskuksia, jotka sopivat erilaisille matkailijoille. Alueelta löytyy niin luksushotelleja merinäköalalla kuin edullisempia majoitusvaihtoehtoja perheille ja pariskunnille. Hotellit tarjoavat monipuolisia palveluita, kuten ravintoloita, uima-altaita, spa-palveluita ja järjestettyjä retkiä alueen nähtävyyksiin. Valitsemalla sopivan hotellin voi varmistaa onnistuneen loman Plataniasssa.

Ystävällinen paikallinen tunnelma

Plataniasssa vallitsee ystävällinen ja rento tunnelma, ja paikalliset asukkaat ovat avuliaita ja vieraanvaraisia. Alueella pääsee tutustumaan kreikkalaiseen kulttuuriin ja perinteisiin esimerkiksi osallistumalla paikallisiin juhliin ja tapahtumiin. Tavernat ja kahvilat tarjoavat mahdollisuuden maistella paikallisia herkkuja ja nauttia kreikkalaisesta ruoasta ja juomasta. Plataniasssa voi kokea aidon kreikkalaisen tunnelman ja rentoutua kauniissa ympäristössä meren rannalla.