Majoitus Kreikassa

Majoitusvaihtoehtoja kaikissa hintaluokissa

Kreikka on ihanteellinen matkakohde myös majoitusvaihtoehtojensa suhteen, sillä kaiken tasoista ja hintaista majoitusta on saatavilla. Voit siis valita omien mieltymystesi ja kukkarosi mukaisesti juuri itsellesi sopivimman majapaikan.

Valmismatkaa varatessa löydät usein matkanjärjestäjien listalta kussakin kohteessa erihintaisia hotelleja, joiden hinnat määräytyvät usein sen mukaan, kuinka lähellä rantaa ja palveluja ne ovat, kuinka rauhallisella alueella ja minkä tasoisia palveluita ne tarjoavat. Valittavinasi ovat niin pelkkä aamiainen kuin täyshoitokin. Useilla hotelleilla on oma uima-allas, edes pieni sellainen, Internet-yhteys jne.

Omatoimisen majoitusvaihtoehdot ovat jokaisen lomakohteen suhteen huomattavasti laajemmat. Netissä toimii runsaasti erilaisia varaussivustoja ja portaaleja, joilla etsit valitsemasi kohteen majoitusvaihtoehdot hetkessä sadoiltakin eri sivustoilta. Tunnettuja hotellinvarauspalveluita ovat mm. Hotels.com, Booking.com, eBookers.com ja HRS. Niiden sivuilla näet suoraan lomakohteesi hotellien hinnat ja palvelut, joten valinnasta muodostuu helppoa.

Eräs varteenotettava vaihtoehto seikkailumieltä omaaville on varata majoitus netin kautta vain päiväksi tai pariksi ja etsiä paikan päällä loppupäiviksi omaa silmää miellyttävä hotelli. Tämä on suositeltavaa lähinnä vain sesonkiajan, eli kesäkuukausien, ulkopuolella matkustaessasi. Kesäkuun puolestavälistä syyskuun alkuun hotellit ovat normaalisti lähes täyteen buukattuja, joten huoneen löytyminen on hankalaa. Muulloin huoneita on saatavilla ja hinnatkin ovat edullisemmat.

Kreikassa on tasapuolisesti tarjolla majoitusta niin muutaman huoneen perhehotelleissa, lomamökeissä, huoneistoissa ja villoissa kuin 5-tähden luksushotelleissa. Maassa on runsaasti perhehotelleja, joiden hinnat ovat usein matalammat ja palvelut hieman rajallisemmat kuin suurempien virkaveljiensä. Toisinaan ne eivät tarjoa edes aamiaista, vain siivouksen, mutta huoneissa saattaa olla varusteltu minikeittiö, joten aamupalan ja muun ruokailu järjestäminen on lastenleikkiä. Etenkin itse kreikkalaiset suosivat kyseistä majoitusta, ja laittavat kevyen päivällisen huoneessa ja ruokailevat illalla tavernassa. Kuuluisat hotelliketjut toimivat myös Kreikassa, joten voit valita lomasi puitteiksi niin Hiltonin, Best Westernin, Hotel Mediterraneanin tai Sheratonin.

Hintahaitari on siis luonnollisesti Kreikan osalta äärettömän laaja. Unelmiesi lomakohteesta riippuen voit saada edullisen, mutta silti siistin, 2-hengen huoneen alle 20 eurolla tai valita sen ylellisen yli 2 000 euron vaihtoehdon. Valinta on sinun ja kukkarosi!