Majoitusvaihtoehtoja kaikissa hintaluokissa

Kreikka on ihanteellinen matkakohde myös majoitusvaihtoehtojensa suhteen, sillä kaiken tasoista ja hintaista majoitusta on saatavilla. Voit siis valita omien mieltymystesi ja kukkarosi mukaisesti juuri itsellesi sopivimman majapaikan.

Valmismatkaa varatessa löydät usein matkanjärjestäjien listalta kussakin kohteessa erihintaisia hotelleja, joiden hinnat määräytyvät usein sen mukaan, kuinka lähellä rantaa ja palveluja ne ovat, kuinka rauhallisella alueella ja minkä tasoisia palveluita ne tarjoavat. Valittavinasi ovat niin pelkkä aamiainen kuin täyshoitokin. Useilla hotelleilla on oma uima-allas, edes pieni sellainen, Internet-yhteys jne.

Omatoimisen majoitusvaihtoehdot ovat jokaisen lomakohteen suhteen huomattavasti laajemmat. Netissä toimii runsaasti erilaisia varaussivustoja ja portaaleja, joilla etsit valitsemasi kohteen majoitusvaihtoehdot hetkessä sadoiltakin eri sivustoilta. Tunnettuja hotellinvarauspalveluita ovat mm. Hotels.com, Booking.com, eBookers.com ja HRS. Niiden sivuilla näet suoraan lomakohteesi hotellien hinnat ja palvelut, joten valinnasta muodostuu helppoa.

Eräs varteenotettava vaihtoehto seikkailumieltä omaaville on varata majoitus netin kautta vain päiväksi tai pariksi ja etsiä paikan päällä loppupäiviksi omaa silmää miellyttävä hotelli. Tämä on suositeltavaa lähinnä vain sesonkiajan, eli kesäkuukausien, ulkopuolella matkustaessasi. Kesäkuun puolestavälistä syyskuun alkuun hotellit ovat normaalisti lähes täyteen buukattuja, joten huoneen löytyminen on hankalaa. Muulloin huoneita on saatavilla ja hinnatkin ovat edullisemmat.

Kreikassa on tasapuolisesti tarjolla majoitusta niin muutaman huoneen perhehotelleissa, lomamökeissä, huoneistoissa ja villoissa kuin 5-tähden luksushotelleissa. Maassa on runsaasti perhehotelleja, joiden hinnat ovat usein matalammat ja palvelut hieman rajallisemmat kuin suurempien virkaveljiensä. Toisinaan ne eivät tarjoa edes aamiaista, vain siivouksen, mutta huoneissa saattaa olla varusteltu minikeittiö, joten aamupalan ja muun ruokailu järjestäminen on lastenleikkiä. Etenkin itse kreikkalaiset suosivat kyseistä majoitusta, ja laittavat kevyen päivällisen huoneessa ja ruokailevat illalla tavernassa. Kuuluisat hotelliketjut toimivat myös Kreikassa, joten voit valita lomasi puitteiksi niin Hiltonin, Best Westernin, Hotel Mediterraneanin tai Sheratonin.

Hintahaitari on siis luonnollisesti Kreikan osalta äärettömän laaja. Unelmiesi lomakohteesta riippuen voit saada edullisen, mutta silti siistin, 2-hengen huoneen alle 20 eurolla tai valita sen ylellisen yli 2 000 euron vaihtoehdon. Valinta on sinun ja kukkarosi!

 


Kommentit

Majoitus Kreikassa — 8 kommenttia

 1. Kreikan saarilla jo usein perheeni kanssa lomailleena olen itse päätynyt pienellä keittiöllä varustettuihin huoneisiin/huoneistoihin, joissa kokkaaminen onnistuu. Näin säästyy varoja muuhun tarpeelliseen, toki tavernoissakin tulee joskus syötyä, muttei tartte esim. aamiasta ja lounasta alkaa muualta etsiä. Lasten kanssa on kurjaa juosta heti aamusta murkinaa hakemaan, etenkään jollei vierellä ole leipomoa/myymälää, josta saisi ihania piirakoita.

 2. Itte taas teen just päinvastoin, eli majoitun tavallisesti aina hotellissa. Itselläni ei tosin ole lapsia, joten en osaa silti kantilta asiaa arvioida. Pariskunnan on helpompaa vaan aamulla herätä ja marssia hotellin noutopöytään aamiaiselle, ja mahtuuhan sinne huoneen minijääkääppiin jotain pientä lisukkeeksi. Päivät kuitenkin ollaan joko rannoilla tai nähtävyyksillä, ja vasta iltapäivällä palataan suihkuun ja lepäämään. Lounasta napataan matkan varrella. Ja illalla sitten ei haluta lomalla kokata, joten suunnaksi taverna.

 3. Miksei Kreikassa ole juurikaan mahdollisuutta majoittua B&B-paikassa? Tarjolla tuntuu olevan joko puhtaasti hotelleja (mahdollisella aamiaisella) tai sitten ns. huoneistohotelleja, joissa on oma keittiö kokkaamista varten. Itse ainakin kaipaisin Kreikankin markkinoille noita muualla Euroopassa jo tuikitavallisia pieniä B&B-paikkoja, joissa saisi yön juhlinut itselleen valmiin aamiaisen. Sellaisia en ole edes Ateenasta löytänyt, vaikka olen etsinyt.

 4. Vaikka olen itse jo asunut Kreikassa iät ja ajat, ja niiden tietojen ja kokemusten perusteella kirjoitellut tämän sivuston tietoja, en ole koskaan kuullut kreikkalaisperheen majoittavan ventovieraita kotiinsa. Muualla jo hyväksytty ja eräissä maissa jopa tavallinen majoitustapa on luultavasti kreikkalaisille edelleen tuntematon käsite.

  Jos sen sijaan olet jo ehtinyt tutustua johonkuhun kreikkalaiseen, edes netin välityksellä, on asia aivan päinvastoin. Eli jos tunnet esim. jonkun ateenalaisen ja kerrot suunnittelevasi Ateenan-matkaa, hän luultavimmin itse ehdottaa ja kenties jopa vaatii sinua majoittumaan perheensä luona.

  Kreikkalaiset ovat todella vieraanvaraisia ja kohtelevat luonaan majoittuvaa kuninkaallisesti, sitä kuuluisaa kreikkalaista menua myöten, mutta taitavat vielä olla liian ahdasmielisiä päästääkseen vallan vieraita kotiinsa. Syytä en osaa tuohon sanoa, mielenkiintoinen kysymys, pitää ihan kysellä tutuilta, miksi he eivät moiseen suostuisi…

 5. Kreikasta löytyy majoitusta niin reppureissaajille kuin sitä parasta luksusta etsiville. Useimmissa lomakohteissa keskivertohotelli on siisti ja hinta riippuu oikeastaan varsin paljon sen sijainnista. Hotellia ei aina edes ole pakko varata etukäteen, sillä etrenkin sesongin ulkopuolella niissä on aina tyhjiä huoneita. Lasten kanssa ei kuitenkaan kannata lähteä reissuun, jollei sellaista ole valmiina odottamassa.Kannattaa myös muistaa, että ensi kesänä ei varmasti hotellia saa samalla hintaa kuin tänä vuonna, koska Kreikassa majoituksen ALV nousee aika tavalla lokakuun alussa.

 6. Nyt on Kreikassa noussseet majoituksenkin arvonlisäverot, kiitos maan velkoajien vaatimusten, joten Kreikkaan matkustavien kannattaa jo varautua kalliimpiin hotellihintoihin. Kreikasta tehtiin kertaheitolla asian suhteen keskiverto-EU-maa, vaikka paikallisten palkat ei tietenkään ole sillä keskivertotasolla. Lisäksi tavallista turistia koskee myös eräiden Egeanmeren saarten, kuten Rodoksen ja Santorinin tähän saakka nauttimien verohuojennusten poistuminen. Alhaisemmilla ALV:eillä on yritetty pitää turismi kovassa kurssissa ja taata paikallisille paremmat tulot. Siihen vielä kaupan päälle ravintoloita koskeva alv-korotus, joten eiköhän sille Kreikan matkalle tule kummasti lisähintaa.

 7. Kreikan kohdalla on mukavaa se, että jopa nuo kahden tähden hotellit ja majatalot ovat poikkeuksetta aina olleet siistejä ja palvelu moitteetonta, henkilökunnan ystävällisyydestä puhumattakaan. Myös aamiainen on ollut maittava jamonipuolinen.Samaa ei voi sanoa esimerkiksi Thaimaan ja Intian hotelleista, joiden kohdalla en koskaan enää mene valitsemaan alle 4 tähden majoitusta, koska niitä tähtösiä on aina merkitty vähintään yksi liikaa. Liekö se luokitus paikallisen laatutason ja -vaatimusten mukaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>