Liikkuminen Kreikassa

Näin pääset Kreikkaan ja liikut maan sisällä tai lomakohteessasi

Lentäen Kreikkaan

Kreikkaan on Suomesta hyvät yhteydet etenkin kesäaikaan, jolloin eri kohteisiin löytyy niin valmismatkoja, matkanjärjestäjien myymiä pelkkiä suoria lentoja kuin reittilentoja.

Valmismatkoja järjestävät lukuisat eri matkatoimistot, kuten Finnmatkat, Aurinkomatkat, Apollomatkat, Tjäreborg ja Kreikkamatkat. Niiden paketeilla saat niin lennot kuin majoituksen kätevästi ja voit itse vain rentoutua. Hinnat vaihtelevat todella suuresti kohteen, kauden ja valitsemasi hotellin mukaan. Jos voit joustaa matkan aikataulussa ja kohteessa, tarjoavat Äkkilähdöt erinomaisen vaihtoehdon. Silloin voit saada matkasi jopa reilusti alle puolella hintaa.

Pelkkiä lentoja löytyy useilta Kreikkaan valmismatkoja järjestäviltä firmoilta, joten nekin kannattaa tarkistaa. Ne ovat aina suoria charter-lentoja, ja Äkkilähdöt ovat erityisen edullisia, sillä kone halutaan hinnalla millä hinnalla saada mahdollisimman täyteen. Voit vaikka pyytää matkanjärjestäjältä automaattisia viestejä itseäsi kiinnostavista Äkkilähtö-lennoista.

Reittilentoja Kreikkaan järjestää kesäkautena tällä hetkellä suorina vain Blue1 ja Norwegian. Niistä Blue1 lentää vain Ateenaan, jonne saat kummankin kyydillä menopaluun noin 250 – 300 euron kieppeillä. Norwegian lentää myös 8 saarelle, osa niistä sisältää kuitenkin yhden pysähdyksen, useimmiten Oslossa. Myös Air Berlin tarjoaa edullisia lentoja välilaskulla Berliinin kautta. Lennot kannattaa pääsääntöisesti tilata mahdollisimman aikaisin, jolloin niiden hinnat ovat huomattavasti matalammat.

Ateenasta muualle Kreikkaan

Omatoimiset matkaajat voivat lentää ensin Ateenaan, ja jatkaa sieltä haluamaansa lomakohteeseen.

Lentoja tarjoavat kreikkalaiset Aegean Airlines ja sen hieman kalliimpi virkaveli Olympic Air. Ne lentävät kumpikin vuoden ympäri lukuisille saarille ja eräille mantereen lentokentille.

Ateenan Piraeuksen, ja toisinaan Rafinan, satamasta pääset autolautalla saarille edullisesti, mutta aluksen nopeus vaihtelee sen tyypin mukaan. Nopeammat ovat useimmiten kalliimpia. Laivalla saat mahdollisuuden ihailla matkasi aikana useitakin saaria, sillä ne liikennöivät eri saaria käsittäviä reittejä. Vuokra-autoa ei kannata kuljettaa laivalla, sillä se käy todella kalliiksi.

Mantereella voit matkustaa myös junalla, joka on edullinen vaihtoehto, mutta tarjoaa vain muutamia reittejä.

Bussiliikenne sen sijaan on paremmin järjestettyä, yhteyksiä on useammin mutta hinnat ovat junaa kalliimmat.

Liikkuminen lomakohteessa

Lomakohteessa kannattaa satsata joko bussilla kulkemiseen tai vuokra-autoon, tai mopoon. Paikallisbussit palvelevat esimerkiksi saarilla suurimpien asutuskeskusten välejä ja suosituimmille rannoille, ja ovat edullisia.Suuremmissa kaupungeissa on oma sisäinen liikenteensä, joka kattaa sen eri osat. Vuokra-auton saat 25 – 30 eurolla vuorokaudeksi, jolloin perheen tai suuremman matkaseurueen tulee usein edullisemmaksi vuokrata oma menopeli vaikkapa pariksi vuorokaudeksi tutustuakseen nähtävyyksiin ja rantoihin, joille ei jalkapatikassa pääse, kuin kulkea bussilla.

Taksilla kannattaa matkustaa vain erikoistapauksissa, tai lyhyitä välimatkoja, sillä se on Kreikassakin kallista.