Ateena on erittäin monipuolinen ja aurinkoinen matkakohde, jossa pääset halutessasi yhdistämään kaupunki- ja rantaloman. Kaupungissa yhdistyvät ihastuttavasti vanha kreikkalainen kulttuuri sekä modernin suurkaupungin syke. Vaikka kaupunki on modernisoitunut vuosien mittaan, Ateenaan matkustetaan usein juurikin sen historiaa ihailemaan. Historialtaan se onkin yksi Euroopan mielenkiintoisimmista pääkaupungeista, josta löytyy katsottavaa ja tekemistä vaikka viikoksi. Pian Ateenaan saavuttuasi huomaat kreikkalaisen kulttuurin lämminhenkisyyden. Kreikkalaisten iloisuus ja vieraanvaraisuus piristävät synkemmänkin talven keskellä. Ateenaan matkustaessa ei suinkaan tule unohtaa kreikkalaista ruokaa, jota me suomalaisetkin olemme oppineet rakastamaan! Maa on tunnettu ruokakulttuurista, joka tarjoaa jokaiselle jotakin. Etenkin pääkaupungissa paikallisen ruoan maistelu luonnistuu niin suurissa ravintoloissa kuin pienemmissä tavernoissa. Kreikkalaisen keittiön kulmakiviin lukeutuvat vihannekset, feta, lukuisat liharuoat ja salaatit. Ja jos haluat maistaa jonkin muun maan keittiön anteja, sekin onnistuu Ateenassa yllättävän helposti.

Ateenassa asuu reilu 5 miljoonaa ihmistä, ja se on kiistattomasti Kreikan politiikan, talouden, yritysmaailman, teollisuuden, viihteen ja kulttuurin keskus. Kaupunki on täynnä huikeita muistutuksia myös muinaisista ajoista. Matka Ateenaan on siis samalla todellinen aikamatka koko antiikin maailmaan. Tunnelmaltaan kaupunki on varsin ainutlaatuinen; kreikkalaisten lämminhenkisyys yhdistyy tapakulttuurin osalta entisaikojen jopa vanhoollisena pitämäämme teitittelyyn ja hyviin tapoihin. Silti matkailija ei pääse unohtamaan, että Ateena todella on myös suurkaupunki. Historiastaan huolimatta se pystyy tarjoamaan myös varsinaisia herkkupaloja modernista maailmastamme, ja Ateenasta löytyy monen mielestä aivan kaikki mahdollinen. Kaupungin valttikortteihin lukeutuvat luonnollisesti ikivanhat nähtävyydet ja uskomattomia aarteita pursuavat loisteliaat museot sekä vilkas yöelämä. Hintatasoltaan Ateena on muihin Euroopan suurkaupunkeihin verrattuna suhteellisen edullinen. Myös pienellä budjetilla matkaava pystyy viettämään Ateenassa mahtavan loman. Lisäksi kaupungin taattu aurinkoisuus ja miellyttävä ilmasto tarjoavat loistavan paon pohjoisen kylmyydestä.

Ateena on melko turvallinen kaupunki, jossa pärjää loistavasti maalaisjärjellä. Sen turvallisuusindeksi on tyypillisinä vuosina lähellä Suomen tasoa. Vaikka Ateena onkin Suomea hieman turvattomampi, se soveltuu kuitenkin hyvin kohteeksi niin perheille kuin yksin matkaaville. Hämärillä, pienillä kujilla voi luonnollisesti ilta-aikaan törmätä jos jonkinmoiseen kulkijaan. Ateenan suurimmat vaarat ovat sen vilkas liikenne ja mahdolliset lomasi ajankohtaan osuvat mellakoinnit, jotka nekin rajoittuvat lähinnä Syntagma-aukion ja Exarhian alueille. Huomatessasi mielenosoituksen onkin järkevää poistua saman tien paikalta.

Ateenassa pärjäät vallan mainiosti pelkällä englanninkielen taidolla, mutta muutamalla kreikkalaisella sanalla ja ilmauksella saat osaksesi tavallistakin suuremman hymyn ja kiitollisuuden.


Kommentit

Ateena, Kreikka — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>