Santorini on yksi Kreikan tunnetuimmista lomakohteista, ja saari houkuttelee vuosittain tuhansia matkailijoita upean maisemansa, ainutlaatuisen arkkitehtuurinsa ja herkullisen ruokansa ansiosta. Saaren ravintolatarjonta on monipuolinen ja tarjoaa maistuvia elämyksiä niin perinteisen kreikkalaisen keittiön ystäville kuin kansainvälisiä makuja etsivillekin.

Santorinin ravintolat ovat tunnettuja tuoreista merenelävistään, herkullisista kasvisruuistaan ja paikallisista erikoisuuksistaan, kuten fava-pavuista ja valkoviinistä. Saaren kalaravintolat tarjoavat mahdollisuuden maistaa paikallisten kalastajien saalista tuoreena lautasella, ja monissa ravintoloissa onkin panostettu laadukkaisiin raaka-aineisiin ja perinteisten reseptien kunnioittamiseen.

Santorinin suosituimpiin ravintoloihin kuuluvat esimerkiksi katseenvangitsevilla maisemilla varustetut terassiravintolat, joissa voi nauttia aterian auringonlaskun aikaan. Oia ja Fira ovat erityisen tunnettuja näistä romanttisista ja idyllisistä ruokapaikoista, joissa voi samalla ihailla upeita maisemia ja nauttia paikallisen keittiön herkuista.

Saaren ruokakulttuuri tarjoaa unohtumattomia makuelämyksiä, ja monissa ravintoloissa panostetaan myös tunnelmalliseen ympäristöön ja asiakaspalveluun. Santorinin ravintolat tarjoavat siis houkuttelevan syyn suunnata tälle kauniille saarelle lomailemaan ja nauttimaan herkullisista aterioista paikallisen viinin kera.

 • Ammoudi Fish Tavern: Ammoudi Fish Tavern on tunnettu herkullisista merenelävistä ja upeasta merinäköalasta. Tämä perinteinen kreikkalainen ravintola sijaitsee Santorinin Ammoudin satamassa ja tarjoaa vierailleen autenttisen kreikkalaisen ruokailukokemuksen.
 • Canaves Oia Restaurant: Canaves Oia Restaurant on ylellinen ravintola, joka tarjoaa vierailleen upean näköalan Oian kylään ja Egeanmerelle. Ravintola tunnetaan korkealaatuisista ruoka-annoksistaan ja elegantista tunnelmastaan.
 • La Maison: La Maison on tyylikäs ranskalainen ravintola, joka tarjoaa vierailleen hienostuneita ranskalaisia ruokia ja laadukkaita viinejä. Ravintolan romanttinen tunnelma ja herkulliset annokset tekevät siitä suositun kohteen erityistilaisuuksiin.
 • Feredini Restaurant: Feredini Restaurant sijaitsee Oian kylässä ja tarjoaa vierailleen upean auringonlaskunäkymän. Ravintola on erikoistunut kreikkalaiseen ruokaan ja tarjoaa vierailleen perinteisiä kreikkalaisia herkkuja.
 • Argo Restaurant: Argo Restaurant on perheomisteinen ravintola, joka tarjoaa vierailleen herkullisia kreikkalaisia ruokia ja henkeäsalpaavan näköalan merelle. Ravintola tunnetaan ystävällisestä palvelustaan ja rennosta ilmapiiristään.
 • Roka: Roka on suosittu kreikkalainen ravintola, joka tarjoaa vierailleen perinteisiä kreikkalaisia ruokia ja viinejä. Ravintolan rennossa ilmapiirissä voi nauttia paikallisten ruokaherkkujen äärellä.
 • Selene Restaurant: Selene Restaurant on arvostettu ravintola Santorinin Firan kaupungissa. Ravintola tarjoaa vierailleen modernia kreikkalaista ruokaa ja laadukkaita viinejä. Tunnelmallinen ravintola houkuttelee vieraita ympäri maailmaa.
 • Sunset Ammoudi Taverna: Sunset Ammoudi Taverna tarjoaa vierailleen upean auringonlaskunäkymän ja herkullisia mereneläviä. Ravintolan rento tunnelma ja lämmin palvelu tekevät siitä suositun ruokailupaikan matkailijoiden keskuudessa.
 • Ambrosia Restaurant: Ambrosia Restaurant on yksi Santorinin suosituimmista fine dining -ravintoloista. Ravintola tarjoaa vierailleen moderneja kreikkalaisia makuelämyksiä ja ylellisen tunnelman kauniissa ympäristössä.
 • Nikolas: Nikolas on perinteinen kreikkalainen taverna, joka tarjoaa vierailleen herkullisia paikallisia ruokia ja viinejä. Ravintolan autenttinen tunnelma ja ystävällinen palvelu tekevät siitä suositun kohteen ruokailulle.
 • Remvi Restaurant: Remvi Restaurant sijaitsee Firan kaupungissa ja tarjoaa vierailleen upean näköalan tulivuorelle ja merelle. Ravintola on erikoistunut kreikkalaiseen ja välimerelliseen ruokaan, ja sen ilmapiiri on elegantti ja tunnelmallinen.
 • Galini Cafe: Galini Cafe on viihtyisä kahvila-ravintola, joka tarjoaa vierailleen herkullista ruokaa ja juomia. Ravintolan rento ilmapiiri houkuttelee matkailijoita nauttimaan paikallisista herkuista kauniissa ympäristössä.
 • Skala Restaurant: Skala Restaurant on suosittu grilliravintola, joka tarjoaa vierailleen herkullisia grilliruokia ja juomia. Ravintolan rennossa ilmapiirissä voi nauttia hyvästä ruoasta ja seurasta aivan meren äärellä.
 • 1800-Floga Restaurant: 1800-Floga Restaurant sijaitsee Firan vanhassa kaupungissa ja tarjoaa vierailleen upean näköalan tulivuorelle. Ravintola on erikoistunut kreikkalaiseen ruokaan ja tarjoaa vierailleen unohtumattoman ruokailuelämyksen historiallisessa ympäristössä.
 • Sphinx Restaurant: Sphinx Restaurant on suosittu ravintola, joka tarjoaa vierailleen herkullisia kreikkalaisia ruokia ja juomia. Ravintolan ystävällinen henkilökunta ja viihtyisä ilmapiiri tekevät siitä suositun ruokailupaikan matkailijoiden keskuudessa.
 • Catch Bar Restaurant: Catch Bar Restaurant on trendikäs ravintola ja baari, joka tarjoaa vierailleen herkullisia ruokia ja juomia rennossa ilmapiirissä. Ravintolan eläväinen tunnelma houkuttelee vieraita nauttimaan tuoreista merenantimista ja virvokkeista auringonlaskun aikaan.

Loppusanat:

Santorini tarjoaa vierailleen uskomattoman upeita ravintolaelämyksiä, joita et halua missata matkallasi tähän kauniiseen kreikkalaiseen saaristokohteeseen. Olit sitten kiinnostunut perinteisestä kreikkalaisesta ruoasta, meren antimista tai hienostuneesta fine diningista, Santorinilta löytyy ravintola jokaiseen makuun.

Toivomme, että tämä opas Santorinin suosituista ravintoloista auttoi sinua suunnittelemaan täydellisen ruokailuelämyksen lomallasi saarella. Muista kokeilla paikallisia erikoisuuksia, kuten favaa, saganakia tai kaikkien rakastamaa gyros-pitaa!

Muista myös käydä kommentoimassa omia ravintolakokemuksiasi tällä sivulla tai kyseisen ravintolan omalla alasivulla. Olisi mahtavaa kuulla, mitkä ravintolat olivat sinun suosikkejasi ja miksi.

Lisäksi voit jakaa tämän oppaan sosiaalisessa mediassa ja vinkata kavereillesi, jotka suunnittelevat matkaa Santorinille. Mitä enemmän tietoa ja kokemuksia jaetaan, sitä paremmin voimme auttaa toisiamme löytämään parhaat ruokapaikat maailmalla.

Kiitos, että luit oppaamme Santorinin suosituista ravintoloista. Toivottavasti nautit herkullisista aterioista ja upeasta tunnelmasta saaren upeissa ravintoloissa! Hyvää ruokahalua ja ihanaa lomaa Santorinilla!


Kommentit

Santorinin suositut ravintolat — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>