Parhaat mereneläväravintolat

Kreikan Ateena on tunnettu herkullisesta ruoastaan ja erityisesti merenelävistä. Kaupungissa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat parhaita mereneläviä Kreikan tyyliin valmistettuna. Näissä ravintoloissa pääsee nauttimaan tuoreista kaloista ja äyriäisistä, jotka on pyydetty samana päivänä.

Yksi suosituimmista mereneläväravintoloista Ateenassa on Seafood Taverna. Täällä voi herkutella herkullisilla simpukoilla, hummereilla, rapuilla ja kalalla. Ravintola tarjoaa myös upean merinäköalan, joten ruokailun voi yhdistää kauniiseen näköalaan. Henkilökunta on ammattitaitoista ja he osaavat suositella asiakkaille parhaita mereneläviä.

Toinen suosittu mereneläväravintola Ateenassa on Fish Tavern. Tämä ravintola on erityisen suosittu paikallisten keskuudessa ja siellä voi maistella perinteisiä kreikkalaisia mereneläviä. Ravintolasta löytyy myös laaja valikoima erilaisia kastikkeita, jotka antavat lisämausteen annoksiin. Fish Tavernissa on myös viihtyisä tunnelma ja ulkoterassilta voi ihailla kaupungin vilinää.

Perinteisiä kreikkalaisia makuja

Kreikkalainen ruoka on tunnettu maukkaista ja raikkaista makuistaan. Ateenassa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat perinteisiä kreikkalaisia makuja. Näissä ravintoloissa pääsee kokemaan aitoa Kreikan ruokakulttuuria ja nauttimaan maukkaasta ruoasta.

Yksi suosituimmista perinteisen kreikkalaisen ruoan tarjoajista Ateenassa on Taverna. Tämä ravintola tarjoaa laajan valikoiman kreikkalaisia herkkuja, kuten moussakaa, souvlakia ja tzatzikia. Ravintola on tunnettu myös erityisen hyvästä palvelustaan, joten asiakkaiden tarpeet tulevat varmasti huomioiduiksi.

Toinen suosittu ravintola perinteisen kreikkalaisen ruoan ystäville on Traditional Greek Tavern. Täällä voi maistella erilaisia mezejä, jotka ovat kreikkalaisen ruokakulttuurin perinteinen osa. Ravintola tarjoaa myös laajan valikoiman erilaisia viinejä, jotka sopivat täydellisesti kreikkalaisen ruoan kaveriksi. Tunnelma ravintolassa on rento ja viihtyisä.

Välimeren keittiön helmiä

Ateenassa on myös useita ravintoloita, jotka tarjoavat Välimeren keittiön helmiä. Näissä ravintoloissa pääsee nauttimaan erilaisista Välimeren alueen ruokakulttuureista ja maistelemaan herkullisia ruokia eri maista.

Yksi suosituimmista Välimeren keittiön ravintoloista Ateenassa on Mediterranean Cuisine. Täällä voi maistaa herkullisia pizzoja, pastoja ja salaatteja eri Välimeren alueiden tyylillä valmistettuna. Ravintolan ruoka on tuoretta ja maukasta, ja annokset ovat runsaita. Ravintolassa on myös viihtyisä sisustus ja ystävällinen henkilökunta.

Toinen suosittu ravintola, joka tarjoaa Välimeren keittiön herkkuja, on International Bistro. Täällä voi maistella ruokia eri maista, kuten Italian pasta-annoksia, Espanjan tapaksia ja Ranskan patonkeja. Ravintola tarjoaa myös monipuolisen valikoiman erilaisia viinejä, joten ruoan kanssa voi nauttia juuri sopivanlaisen viinilasillisen.

Upeat näköalaterassit

Ateenassa on lukuisia ravintoloita, joissa voi nauttia upeista näköaloista kaupungin yli. Yksi suosituimmista näköalapaikoista on Lycabettus-kukkulan huipulla sijaitseva ravintola. Tämä viihtyisä ravintola tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin ja tarjoaa samalla herkullista kreikkalaista ruokaa. Paikka on erityisen suosittu romanttisten illallisten viettämiseen auringonlaskun aikaan.

Toinen upea näköala-alue on Plaka-kaupunginosassa sijaitseva ravintola Rooftop. Tällä terassiravintolalla on suuri terassi, josta avautuu henkeäsalpaavat näkymät Akropoliin yli. Ravintolassa voi nauttia paikallisia erikoisuuksia ja samalla ihailla kaupungin kauneutta.

Kolmas suosittu näköalapaikka on Atenaikaisen Agoran vieressä sijaitseva ravintola Herodion. Tämän ravintolan tyylikkäältä terassilta avautuu upeat näkymät Akropoliin raunioille. Ravintola tarjoaa herkullisia kreikkalaisia ruokalajeja ja klassisia keskisuuria viinejä. Paikka on erityisen suosittu lounaspaikka.

Trendikkäät ruokapaikat

Ateenassa on myös useita trendikkäitä ruokapaikkoja, joissa voi nauttia moderneista ja innovatiivisista ruokalajeista. Yksi suosituimmista trendikkäistä ravintoloista on Funky Gourmet. Tämä kaksinkertainen Michelin-tähdellä palkittu ravintola tarjoaa ainutlaatuisia makuelämyksiä ja luovia ruokakombinaatioita. Ravintola on suosittu erityisesti fine dining -kokemusta etsivien keskuudessa.

Toinen trendikäs ruokapaikka Ateenassa on Ta Karamanlidika Tou Fani -delicatessen ja ravintola. Tämä paikka yhdistää deli-tyyliä ja gourmet-ruokaa tarjoten ainutlaatuisen kokemuksen. Ravintola tunnetaan erityisesti laadukkaasta juustosta ja paikallisista lihatuotteistaan.

Kolmas trendikäs ravintola on Kukutsi Sushi Bar. Vaikka Kreikka ei ole tunnettu sushistaan, tämä ravintola tarjoaa korkealaatuista sushia ja muita japanilaisia ​​herkkuja. Ravintola on suosittu sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa.

Atenaikaiset herkkupaikat

Lopuksi Ateenassa on myös useita ravintoloita, jotka tarjoavat perinteisiä atenaikaisia herkkuja. Yksi suosituimmista paikoista on taverna To Kafeneio. Tämä perinteinen kreikkalainen taverna tarjoaa laajan valikoiman perinteisiä kreikkalaisia ruokia, kuten moussakaa, souvlakia ja tzatzikia. Paikka on suosittu paikallisten keskuudessa ja siinä on aito ja kutsuva tunnelma.

Toinen herkullinen atenaikainen ravintola on Strofi. Tämä ravintola sijaitsee aivan Akropoliin vieressä ja tarjoaa perinteisiä kreikkalaisia ruokia modernilla twistillä. Ravintolan suosituimpia ruokia ovat grillattu feta-juusto, kotitekoinen pastitsio ja kokin valmistama gyros. Paikka on suosittu myös sen ainutlaatuisesta sijainnista johtuen.

Kolmas herkkupaikka on ravintola Diporto. Tämä piilotettu helmi sijaitsee maanalaisessa holvissa ja tarjoaa perinteisiä atenaikaisia ruokia. Ravintola on hyvin suosittu paikallisten keskuudessa ja sen tunnelma on ainutlaatuinen ja aito. Suosituimpia ruokia ovat moussaka, stifado ja saganaki.

Ateenassa on siis paljon valinnanvaraa erilaisten ravintoloiden suhteen. Olit sitten kiinnostunut upeista näköaloista, trendikkäistä ruokaelämyksistä tai perinteisistä atenaikaisista ruokapaikoista, Ateenassa on takuuvarmasti ravintola jokaiseen makuun.

Edullista street foodia

Ateenan kaduilla voi löytää monia herkullisia ja edullisia vaihtoehtoja street foodin ystäville. Kreikan tunnetuin ja suosituin katukoju on souvlakin myyjä. Souvlaki on kreikkalainen grilliruoka, jossa broileria tai sianlihaa grillataan ja tarjoillaan pita-leivän sisällä salaatin, tomaatin, sipulin ja tzatzikin kera. Tämä herkullinen ja täyttävä annos maksaa vain muutaman euron ja on erinomainen vaihtoehto nopealle lounaalle tai välipalalle.

Toinen suosittu katukeittiön herkku on gyros. Gyrosta löytyy samankaltaisia elementtejä kuin souvlakista ja se valmistetaan samalla tavalla, mutta liha on usein kebab-tyylistä lampaan tai sianlihaa. Gyros leivän kanssa maksaa yleensä hieman enemmän kuin souvlaki, mutta se tarjoaa myös enemmän valinnanvaraa, sillä gyros voi sisältää erilaisia täytteitä kuten tzatzikia, fetaa, kalamata-oliiveja tai chimichurria.

Muita edullisia street food -vaihtoehtoja Ateenassa ovat kreikkalaiset piiraat, kuten spanakopita ja tiropita. Näitä piiraita löytyy usein katukojuista ja leikataan annospaloiksi. Piirakoiden täytteisiin kuuluu esimerkiksi pinaattia, fetajuustoa ja muita juustoja. Myös käpyjä, sieniä ja muita kasviksia voi löytyä täytteestä. Piirakat tarjoillaan usein lämpiminä, jolloin ne ovat erityisen herkullisia.

Romanttiset ravintolat pariskunnille

Ateenassa on paljon romanttisia ravintoloita, joissa voi nauttia intiimistä illallisesta pariskuntana. Yksi suosituimmista romanttisista ravintoloista on Dionysos Zonar’s. Ravintola sijaitsee Akropoliin kupeessa ja tarjoaa upeat näkymät suoraan Akropoliin raunioille. Illallisen aikana voi ihailla näkymiä ja nauttia herkullista kreikkalaista ruokaa samalla. Ravintolan ruokalista sisältää perinteisiä kreikkalaisia ruokia, kuten tzatzikia, moussakaa ja grillattua kalaa.

Toinen suosittu romanttinen ravintola on Strofi. Tämä ravintola sijaitsee Plakan alueella ja tarjoaa panoraamanäkymän suoraan Akropoliin raunioille. Strofin ruokalista koostuu laajasta valikoimasta kreikkalaisia ruokia, kuten kreetalaista salaattia, dakosia ja grillattuja lihoja. Illallinen Strofissa on täydellinen romanttinen kokemus.

Myös Psaras ravintola on suosittu valinta romanttista illallista varten. Ravintola sijaitsee Plakan alueella ja tarjoilee erilaisia mereneläviä ja kalaa. Ravintolan sisustus on romanttinen ja ylellinen, ja sen terassilta avautuu näkymä suoraan Akropoliin raunioille. Psaras on täydellinen valinta romanttiselle illalliselle merenelävien ystäville.

Kansainvälinen ruokakulttuuri Ateenassa

Ateenassa voi myös maistella monia muita ruokakulttuureita kuin kreikkalaista. Kaupungissa on paljon kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia maailman keittiöitä. Esimerkiksi Aasiasta kiinnostuneille löytyy paljon sushiravintoloita ja aasialaisia ravintoloita, jotka tarjoavat herkullisia wokkeja ja curry-ruokia.

Myös välimerelliset keittiöt, kuten italialainen ja espanjalainen, ovat edustettuina Ateenassa. Kaupungin ravintoloissa voi maistella aitoja pastoja, pizzaa ja tapaksia. Lisäksi Ateenassa on paljon etnisiä ravintoloita, kuten intialaisia, meksikolaisia ja libanonilaisia ravintoloita.

Ei myöskään kannata unohtaa Ateenan kukoistavaa kahvilakulttuuria. Kaupungissa on paljon viihtyisiä kahviloita, joissa voi nauttia herkullisen cappuccinon tai kreikkalaisen kahvin. Kahviloissa voi usein myös maistella erilaisia leivonnaisia ja makeita herkkuja, kuten baklavat ja kataifit.

Ateena on todellinen ruokien sulatusuuni, jossa voi tutustua niin kreikkalaiseen kuin kansainväliseenkin ruokakulttuuriin. Kaupungin kaduilla, romanttisissa ravintoloissa ja kansainvälisissä ruokapaikoissa jokainen ruokailija löytää varmasti jotain herkullista.


Kommentit

Seychelles — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>