Yleistä

Kreikka on suosittu matkakohde monista syistä, ja yksi niistä on maan edullinen hintataso. Kreikan hintataso on yleisesti ottaen alhainen, mikä tekee matkailusta maassa houkuttelevan vaihtoehdon etenkin budjetin matkailijoille. Hinnat saattavat luonnollisesti vaihdella alueittain ja sesonkien mukaan, mutta yleisesti ottaen Kreikassa voi nauttia edullisista ostoksista, ruoasta ja majoituksesta.

Majoitus

Majoituksen hintataso Kreikassa vaihtelee suuresti alueen ja tyylin mukaan. Suurimmissa kaupungeissa ja suosituimmissa matkailukohteissa hotellihinnat voivat olla korkeampia, etenkin sesonkiaikoina, mutta tarjolla on myös edullisempia vaihtoehtoja, kuten hostelleja ja pieniä perhehotelleja.

Kreikasta löytyy myös runsaasti lomahuoneistovuokraamoja, joiden avulla voi saada edullisen ja kodikkaan majoituksen. Erityisesti saarilla on suosittua vuokrata lomataloja tai asuntoja, jolloin voi nauttia omasta rauhasta ja valmistaa omat ateriansa.

Palvelut

Ravintoloiden, kahviloiden ja baarien hinnat vaihtelevat alueittain ja sijainnin mukaan. Suuremmissa kaupungeissa hintataso voi olla korkeampi kuin pienemmissä kyliä ja saarilla. Kreikassa ruokailu ulkona on tyypillisesti edullista, etenkin jos suosii paikallisia ravintoloita ja pienempiä ruokapaikkoja.

Supermarketit tarjoavat monipuolisen valikoiman ruokaa ja tarvikkeita kohtuullisiin hintoihin. Erityisesti paikalliset tuotteet ja sesongissa olevat raaka-aineet ovat yleensä edullisia.

Kreikka on myös tunnettu edullisesta julkisesta liikenteestä. Julkiset bussit, raitiovaunut ja metrot liikkuvat usein ja lipun hinta on kohtuullinen. Taksit ovat myös suhteellisen edullisia, mutta taksikuskit saattavat turistisesonkina yrittää hinnoitella matkaa korkeammaksi. On suositeltavaa pyytää taksikuskilta taksamittarin käyttöä matkan alkaessa, jotta vältytään yllättäviltä kustannuksilta.

Ravintolat

Kreikan ravintoloiden hintataso vaihtelee paikkakunnittain ja sesongin mukaan. Suurimmilla turistialueilla ravintoloiden hinnat ovat yleensä hieman korkeammat kuin syrjäisemmillä seuduilla. Monissa perinteisissä kreikkalaisissa ravintoloissa tarjotaan runsaita annoksia, jotka yleensä sisältävät lihaa, kalaa tai kasviksia sekä salaattia ja leipää. Tällaisen aterian hinta voi vaihdella noin 10-15 eurosta, mutta fine dining -ravintoloissa hinta voi nousta jopa 30 euroon per henkilö.

Kreikan saarilla erikoisuutena ovat merenelävät, kuten molemmissa rannikoilla tarjoiltava tuore kala ja äyriäiset. Hintataso näillä ravintoloilla voi olla hieman korkeampi, koska merenelävät ovat usein kalliimpia raaka-aineita. Kuitenkin myös täällä löytyy edullisia ravintoloita, jossa saa herkullisen kalaruoan noin 15-20 euron hintaan. Lisäksi Kreikassa on monia pikaruokapaikkoja, jotka tarjoavat esimerkiksi gyros-pitaa tai souvlakia edullisella hinnalla.

Elintarvikkeet

Kreikan hintataso elintarvikkeiden osalta on yleisesti ottaen melko kohtuullinen. Paikalliset tuoreet hedelmät ja vihannekset ovat usein edullisempia kuin esimerkiksi valmiiksi pakkaukseen pakatut tuotteet. Kreikkalainen ruokakauppa tarjoaa laajan valikoiman kotimaisia ja kansainvälisiä tuotteita, joten ruoanlaittoa varten tarvittavat ainekset löytyvät helposti. Esimerkiksi yksi kilo peruselintarvikkeita, kuten leipää, riisiä, kananmunia ja maitoa, voi maksaa noin 10 euroa.

Ruohonjuuritason elintarvikkeet, kuten paikalliset juustot ja oliiviöljy, ovat myös hyvin edullisia. Suositut tuotteet, kuten feta-juusto, kreikkalainen jogurtti ja oliivit, ovat laadultaan korkealaatuisia ja niitä on tarjolla edulliseen hintaan.

Alkoholi

Kreikassa olutta ja viiniä voi ostaa paikallisista ruokakaupoista, ravintoloista tai kapakoista. Olut ja viini ovat yleisesti ottaen edullisempia kuin esimerkiksi väkevät alkoholijuomat.

Olut on Kreikassa suosittu juoma, ja sitä tarjoillaan monissa ravintoloissa ja baareissa. Tavallisen 0,5 litran oluen hinta ravintoloissa voi vaihdella noin 4-7 euron välillä. Olut on myös edullista ostaa ravintoloista tai viinakaupoista, ja hinta on yleensä noin 1-2 euroa per pullo.

Viinivalikoima Kreikassa on laaja, ja maassa tuotetaan monia erilaisia viinejä. Kreikkalaisen viinin hinta vaihtelee laadun, valmistusalueen ja viinilajikkeen mukaan. Yleisesti ottaen keskihinta pullosta viiniä ravintoloissa on noin 15-20 euroa.

On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että alkoholin hintataso voi vaihdella suurestikin eri paikkakunnilla ja sesonkeina. Lisäksi Kaupunkialueilla hinnat voivat olla hieman korkeampia kuin maaseudulla.

Pääsyliput

Kreikka tarjoaa matkailijoilleen monia kulttuurisia ja historiallisia nähtävyyksiä, kuten esimerkiksi antiikin ajan raunioita ja upeita museoita. Pääsylippujen hinnat vaihtelevat kohteittain, mutta yleisesti ottaen ne ovat Kreikassa kohtuullisen edullisia. Esimerkiksi Akropoliksen museoon Ateenassa aikuisen pääsylippu maksaa noin 20 euroa, kun taas opiskelijat ja senioreille lippu on hieman halvempi, noin 10 euroa.

Useimmissa Kreikan nähtävyyksissä on myös mahdollista ostaa yhdistetty lippu, joka sisältää pääsyn useampaan kuin yhteen kohteeseen. Tämä kannattaa ottaa huomioon, jos suunnittelet useamman nähtävyyden kiertelyä samalla matkalla. Esimerkiksi Ateenassa voit ostaa yhdistelmälipun, joka sisältää pääsyn useisiin tärkeimpiin museoihin ja nähtävyyksiin. Tällainen lippu maksaa noin 30-40 euroa aikuiselle.

Kreikassa on myös paljon ilmaisia nähtävyyksiä, kuten esimerkiksi erilaisia kirkkoja ja kirkoissa sijaitsevia ikonimuseoita. Näitä kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa, jos haluaa säästää rahaa pääsylippuihin.

Liikenne

Kreikassa on hyvä julkinen liikenneverkosto, joka tarjoaa matkailijoille monia vaihtoehtoja liikkumiseen. Julkisilla liikennevälineillä matkustaminen on yleisesti ottaen edullista Kreikassa. Esimerkiksi Ateenassa metron yksittäinen matkalippu maksaa noin 1,40 euroa, ja samalla lipulla voi matkustaa useamman kerran saman päivän aikana.

Myös bussilla liikkuminen on edullista. Kreikan suurimmissa kaupungeissa bussilipun hinta vaihtelee matkan pituuden mukaan, mutta yleisesti ottaen sekin on kohtuullisen halpa. Esimerkiksi Ateenassa yksittäinen bussilippu maksaa noin 1,20 euroa.

Jos haluat tutustua useisiin kaupunkeihin tai saariin Kreikassa, kannattaa harkita matkustusta laivalla. Laivamatkat Kreikan eri saarille ovat yleensä kohtuullisen hintaisia, varsinkin jos matkustaa tavallisilla paikallislaivoilla, eikä valitse nopeampia tai luksuslautoja. Esimerkiksi Ateenasta Pireuksen satamasta pääsee lautalla Santorinille noin 40-50 eurolla per suunta. Matka kestää noin 5-8 tuntia riippuen valitusta laivasta.

Vinkit

Kun matkustat Kreikkaan, kannattaa pitää muutama asia mielessä hintatasoa ajatellen. Suurimmissa turistikohteissa ja erityisesti saarilla hinnat voivat olla hieman korkeammat, joten kannattaa tutustua myös hieman syrjäisempiin kohteisiin, joissa hintataso voi olla edullisempi.

Kreikassa on myös runsaasti paikallisia ravintoloita, joissa voi syödä hyvin edullisesti. Näissä ravintoloissa tarjoillaan usein perinteisiä kreikkalaisia ruokia, kuten moussakaa, souvlakia tai tzatzikia. Illallisen hinta voi tällaisessa ravintolassa olla noin 10-15 euroa per henkilö.

Kreikkalaiset viinit ovat tunnettuja ja edullisia. Jos haluat nauttia lasin hyvää viiniä ravintolassa, se voi maksaa noin 4-6 euroa. Saman hintaluokan viinejä voi myös ostaa marketeista ja viinakaupoista.

Kreikassa on myös paljon erilaisia markkinoita, joilta voi ostaa tuoreita hedelmiä, vihanneksia, leipää ja muita ruokatarvikkeita edulliseen hintaan. Tämä on hyvä tapa tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin ja samalla säästää hieman rahaa.


Kommentit

Hintataso — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>